[Žinios trumpai] Ukraina rado gudrų būdą kaip apgauti rusų HIMARS medžiotojus – ir tai puikiai veikia: Rusija patiria milijoninius nuostolius  ()

Apgaulė veikia taip gerai, kad Rusija teigia sunaikinusi daugiau HIMARS, nei JAV net išsiuntė į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedidelį Ukrainos HIMARS raketų paleidimo parką saugo mažai tikėtina „asmens sargybinių“ grupė: jaukus, kurie primena tikrą daiktą. Iš medžio pagaminti masalai ne kartą patraukė Rusijos raketų atakų dėmesį. Tai leido tikriesiems Ukrainos HIMARS sistemoms toliau šaudyti ruošiantis ilgai lauktam kontrpuolimui, kuris prasidėjo šią savaitę.

Iki šiol JAV į Ukrainą išsiuntė 16 M142 didelio mobilumo raketų sistemų (HIMARS).

HIMARS toks veiksmingas, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu neseniai nurodė HIMARS svarbiausiu taikiniu. HIMARS labai slaptai perkeliami po Rytų Ukrainą, retai pasirodo socialiniuose tinkluose ir dažnai šaudo raketomis naktį. Anot „The Washington Post“, šie slapti judėjimai buvo papildyti viešais viso dydžio mediniais masalais, primenančiais HIMARS sunkvežimius.

Apgaulė veikia. Netikri HIMARS taikiniai atkreipė mažiausiai dešimties sparnuotųjų raketų „Kalibr“ dėmesį. 3M-14 „Kalibr“ raketos, panašios į amerikietišką sparnuotąją raketą „Tomahawk“, yra ikigarsinės, tiksliai valdomos sparnuotosios raketos. „Kalibr“ paleidžiamos iš Rusijos povandeninių laivų ir antvandeninių laivų Juodojoje jūroje ir Kaspijos jūroje.

 

Kiekviena raketa „Kalibr“ kainuoja apie 1,2 mln. USD. Kitaip tariant, Ukrainos jaukas privertė Rusiją iššvaistyti raketas, vertas apie 12 mln. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(3)
(69)

Komentarai ()