[Žinios trumpai] „JAV derasi dėl kontroliuojamo Rusijos žlugimo, Rusija gali suskilti į kelias dalis“  (10)

Jungtinės Valstijos derasi dėl Rusijos žlugimo, bet nori, kad jis būtų kontroliuojamas, teigia tarptautinis saugumo ekspertas Jevgenijus Žerebeckis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Už Putino pečių, amerikiečiai derasi, kad įvyks Rusijos dezintegracija, bet kontroliuojamai. Ir tai yra mūsų viltis. Suprantu, kad tai gali atrodyti kaip fikcija, sąmokslo teorija, bet teoriškai viskas labai panašu. Viena vertus, jie suinteresuoti, kad mes laimėtume [karą], bet jie bijo, kad Rusija nesugrius“, - sakė Žerebeckis.

Rugpjūčio pabaigoje Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pareiškė, kad ukrainiečiai pamatys Rusijos Federacijos žlugimą. Rusijos opozicijos politikas Ilja Ponomarevas mano, kad kuo ilgiau tęsis karas prieš Ukrainą, tuo didesnė tikimybė, kad Rusijos Federacija suskils į kelias dalis.

 

Ilgametis strategas ir intelektualų grupės „Nestor“ narys Jevgenijus Glebovickis taip kalbėjo apie Putino režimo pabaigą Rusijoje: „Stiprindamas valdžios vertikalę, Putinas ne tik daro ją mažiau lanksčią, bet ir trapesnę. Todėl jis atrodys tvirtas iki paskutinės dienos, o tada staiga subyrės“.

(90)
(3)
(87)

Komentarai (10)