[Žinios trumpai] „Bloomberg“ išsiaiškino, ką slepia Rusijos valdžia: situacija tokia tragiška, kad šiaušiasi plaukai, pasekmes pajus net kelios rusų kartos  (0)

Rusijos ekonomika neatsigaus nuo sankcijų ir karo su Ukraina padarinių net 2030 metais, praneša „Bloomberg" analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos viduje situacija dar blogesnė, nei manyta anksčiau: „Bloomberg" išsiaiškino, ką Rusijos valdžia slepia, pesimistiniu scenarijumi net 2030 metais ekonomika neatsigaus po trejus metus truksiančio BVP žlugimo ir sieksiančio 11,9 proc.

„Bloomberg" žiniomis, tai yra uždara Rusijos vyriausybės parengta prognozė, kurią pareigūnai aptarė strateginiame susitikime rugpjūčio 30 d. Rusija yra labai priklausoma nuo importo, kurio kai kuriais atvejais tiesiog neįmanoma pakeisti, rašoma dokumente.

Vištienos gamyba priklauso nuo importo 99%, pieno produktai - 30%, sėklos daržovėms, taip pat aminorūgštys beveik visiškai importuojamos iš užsienio. Tik 30% staklių šalyje iš dalies yra rusiškos, o gamybos didinti nėra galimybių; tik 20% vaistų pagaminama iš vietinių žaliavų, o didžioji dalis priklauso nuo importo. Ataskaitoje teigiama, kad iki 2025 metų iš Rusijos išvyks 200 000 IT specialistų, o technologinės sankcijos kels pavojų koriniam ryšiui – šalyje trūks SIM kortelių.

Dujų karas su Europa atims iš biudžeto 400 milijardų rublių metinių pajamų, kurių net vidutiniu laikotarpiu nėra kuo pakeisti: tiesiog nėra vamzdžių, kuriais visas dujų kiekis galėtų būti pumpuojamas į Kiniją. Metalurgai neteks 5,7 mlrd. JAV dolerių metinių pajamų iš sankcijų, o naftos ir dujų įmonės turės mažinti gavybą dėl gruodį įsigaliojusio ES embargo, teigiama ataskaitoje.

 

Rusija jau dabar patiria didelių nuostolių dėl dujų tiekimo Europai mažinimo. Remiantis uždara Rusijos vyriausybės ataskaita, nutraukus dujų tiekimą Europos rinkai iš Rusijos biudžeto atimama 1,1 mlrd. per dieną. Dėl to 2030 metais Rusijos ekonomika bus 3,6% mažesnė už prieškarinį lygį. Tuo pačiu, pagal visus scenarijus, 2022 m. mažėjimo sustabdyti nepavyks. Recesija truks mažiausiai dvejus metus, o greičiausiai trejus, ko niekada nebuvo nuo SSRS žlugimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(2)
(151)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: