[Žinios trumpai] „Žiema bus atšiauri, Europoje prasidės ledynmetis“: paskelbtas virusinis video apie šios žiemos pragarą Europoje (Video)  ()

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad vaizdo įrašą paskelbė „Gazprom“, tačiau kol kas tai nėra patvirtinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Runet“ vartotojai aktyviai dalinasi vaizdo įrašu, kuriame Rusija gąsdina Vakarų šalis artėjančia sunkia žiema dėl energetinės krizės. Vaizdo įraše skamba daina „Ir žiema bus atšiauri“. Vaizdo įraše rodomi kadrai apie slėgio kritimą dujotiekyje iki nulio ir užšalusius miesto kvartalus.

Savo vaizdo įraše neva „Gazprom“ aiškiai atskleidžia, ko gali tikėtis tos šalys, kurių vyriausybės šią žiemą planuoja ieškoti „alternatyvių energijos šaltinių“, toliau remdamos antirusiškas sankcijas ir pareiškusios, kad jos neabejotinai ketina atsisakyti rusiškų dujų.

Rusijos svetainė „Voennoye Obozreniye“ praneša, kad vaizdo įrašą tariamai paviešino „Gazprom“, tačiau oficialaus patvirtinimo kol kas nėra. Vaizdo įrašas nebuvo paskelbtas oficialiuose Rusijos dujų monopolio socialiniuose tinkluose.

 

Vaizdo įrašo pradžioje vyras su užrašu „Gazprom“ ant uniformos uždaro dujų vožtuvą. Filmuotoje medžiagoje matyti vėjo turbinos ir saulės baterijos, o vėliau ateinantis „ledynmetis“ miestuose. Taip video autoriai užsimena, kad Europa negalės šildyti savo gyventojų alternatyvios energijos pagalba.

Beje, nors neužsimenama, bet pagal daugybę komentarų paskendęs dūmuose miestas – Krasnojarskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)

Komentarai ()