[Žinios trumpai] Kremliuje jau paskelbė sąlygas tikram Putino ir Zelenskio susitikimui  ()

Pasak Rusijos prezidento atstovo Dmitrijaus Peskovo, nei Ukraina, nei Maskva nėra suinteresuotos simboliniu susitikimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam tikromis sąlygomis gali būti surengtas prezidentų Volodymyro Zelenskio ir Vladimiro Putino susitikimas. Tai pareiškė Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, kalbėdamas Rytų ekonomikos forume, kuris rugsėjo 5–8 dienomis vyksta Vladivostoke.

Anot jo, norint suorganizuoti Vladimiro Zelenskio ir Vladimiro Putino derybas, kad būtų užbaigtas karas, reikia „sustatyti tų susitarimų pamatą“. Peskovas pabrėžė, kad nei Ukrainai, nei Rusijai nereikia „susitikimo vardan susitikimo“.

„Kalbant apie Putino ir Zelenskio susitikimą, čia niekas nepasikeitė. Niekam nereikia susitikimo dėl susitikimo. Kad toks susitikimas įvyktų ir pati tokio susirinkimo idėja atsidurtų darbotvarkėje, reikia dirbti ir sukurti pagrindą tiems susitarimams, kuriuos būtų galima fiksuoti aukščiausiu lygiu“, - tęsė Putino atstovas ir pridūrė, kad apie derybų organizavimą tarp šalių šiandien nekalbama.

 

Savo kalboje Vladivostoke Dmitrijus Peskovas taip pat prasitarė apie Rusijos Federacijos prezidento kelionę į okupuotą Donbasą. Kremliaus spaudos sekretorius konkrečių datų nepaskelbė, tačiau patikino, kad toks Vladimiro Putino vizitas tikrai įvyks.

(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()