[Žinios trumpai] Ant Rusijos tankų ir sunkvežimių netoli Mariupolio pastebėtas „Hario Poterio“ simbolis – ką jis reiškia? (Foto, Video)  ()

Ukrainos pareigūnas teigia, kad Rusijos pajėgos gabena tankus, pažymėtus Mirties relikvijų simboliu, susijusiu su legendine Hario Poterio fantastinių romanų ir filmų serija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka atkreipė dėmesį į netikėtas žymes „Telegram“ įraše, kuriame aprašomi Rusijos kariniai judėjimai. Ikonos reikšmė Rusijos armijoje nėra iš karto aiški. Tačiau trikampis Mirties relikvijų simbolis turi griežtą reikšmę J. K. Rowling romanuose.

Antradienį Andriuščenkos paskelbtame vaizdo įraše buvo matyti, kaip Rusijos sunkvežimiai veža tankus, pažymėtus simboliu iš Hario Poterio franšizės. Šeštadienį jo paskelbtame „Telegram“ įraše buvo iš arti Ukrainos opozicinės grupės daryta nuotrauka, kurioje pavaizduotas simbolis, primenantis trikampį Mirties relikvijų simbolį.

 

„Tyrėjai pastebėjo šią žymę, kai 3-asis armijos korpusas buvo dislokuotas visoje Rusijoje“, – rašė Andriuščenka. „Analitikai manė, kad jis bus išsiųstas į Donecko sritį sustiprinti puolimą ir įvykdyti Putino nurodymus užimti visą sritį iki rugsėjo 15 dienos“.

Andriuščenka pridūrė, kad „dauguma įrangos su tokiais ženklais regione neužsibūna“ – tai jis pavadino „neįprasta judėjimo veikla trečią dieną iš eilės“.

 

„Jokių išvadų“, – sakė jis. – „Tik pastebėjimas“.

Hario Poterio serijoje Mirties relikvijos susideda iš trikampio su apskritimu ir linija viduje, vaizduojančiu tris magiškus artefaktus. Trikampis žymi Nematomumo apsiaustą, linija – Vyresniojo burtų lazdelę, o apskritimas – Prisikėlimo akmenį.

 

Kas surenka visus tris galingus objektus, tampa „Mirties meistru“. Tačiau Hogvartso burtininkų mokyklos vadovas Albusas Dumbldoras pažymi, kad „tikrasis meistras nesiekia pabėgti nuo mirties. Jis sutinka, kad turi mirti, ir supranta, kad gyvuosiuose yra daug, daug blogesnių dalykų nei mirtis“.

Mariupolis, pietų Ukrainos miestas prie Azovo jūros, anksčiau karo metu atiteko Rusijai. Andriuščenka socialiniame tinkle paskelbė, kad Rusijos pajėgos buvo nukreiptos link Nikolskio – miesto, esančio už Mariupolio Donecko srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()