[Žinios trumpai] „Jie buki, girti, žiaurūs, žemos moralės, nedisciplinuoti“: JAV generolas pašiurpęs dėl didžiulės rusų kovinės grupuotės, kurią prispaudė Ukraina  ()

Pasak Barry McCaffrey, apie 15 000 Rusijos karių yra įstrigę Chersono regione. Ukrainos ginkluotosios pajėgos tyčia juos atskiria. Rusai atsisako kovoti dėl pagrindinių išteklių trūkumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į atsargą išėjęs vyresnysis JAV armijos generolas Barry McCaffrey teigia, kad Rusijos kariai Chersone atsidūrė aklavietėje ir turi ribotą manevro erdvę.

McCaffrey komentavo pranešimus, kad Rusijos kariai vis dažniau atsisako kariauti dėl pagrindinių atsargų, tokių kaip vanduo, trūkumo. Be to, pranešama, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos verbavo žmones iš Sankt Peterburgo psichiatrijos klinikos, siūlydamos įvairias paskatas.

„Tai nuostabu. Jie [rusai] yra kvaili, girti, žiaurūs, nedrausmingi, žemos moralės, jiems prastai vadovaujama, operacijos prastai organizuojamos. Dabar Chersono regione 15 000 rusų yra įstrigę Dniepro šiaurėje ir vakaruose. Ukrainiečiai sąmoningai bando juos atkirsti, žingsnis po žingsnio“, – sakė generolas.

„Ukrainos kariai atliko daugiau nei 400 tikslių artilerijos smūgių ir daugiau nei 40 aviacijos smūgių. Giliai Rusijos zonoje veikia specialiosios ir partizanų pajėgos, naikinami tiltai, amunicijos sandėliai, vadavietės“, – pridūrė ekspertas.

 

Putinas per daug bijo į karą kviesti „miesto berniukus“, todėl pasitelkia samdinius, bet ir tai jam nelabai sekasi. Generolas prognozuoja, kad per artimiausias 90 dienų Ukrainos pajėgos sunaikins daug Rusijos karių.

(145)
(0)
(145)

Komentarai ()

Susijusios žymos: