Anglas paviešino, kaip paprastai sumažino sąskaitą už elektrą net 720€ – tą galima išbandyti ir Lietuvoje  (7)

Elektros energijos kainoms, ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje pasiekus rekordines aukštumas, Davidas Milesas nusprendė, kad metas kažką su tuo daryti. Ir jis buvo šokiruotas išsiaiškinęs kiek elektros suryja vos vienas virtuvės prietaisas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektros kainoms nuolat šuoliuojant į viršų, ir panašu, kad procesas tik įsibėgėja, verta žinoti kurie namų prietaisai jos suvartoja daugiausiai. Tai leis maksimaliai greitai imtis priemonių ir sumažinti elektros sąskaitas.

Kaip sužinoti, koks prietaisas namuose daugiausiai suvartoja elektros energijos?

46-erių Davidas Milesas iš Esekso (grafystė rytų Anglijoje) nusprendė tą išsiaiškinti ir įsigijo energijos suvartojimo matuoklį.

Tiesiog su juo perėjo namuose esančias rozetes, prie matuoklio prijungė ir išbandė kiekvieną turimą elektros įrenginį bei taip išmatavo kiekvieno jo elektros energijos suvartojimo rodiklius.

„Šis daikčiukas man iškart pasakė kiek kiekvienas namų elektros prietaisas suvartoja elektros, koks yra dienos suvartojimo vidurkis, kada tos elektros naudoja daugiausiai.“, – Express.co.uk pasakojo Davidas Milesas.

Palaikoma programėlė (APP) vyrui taip pat leido nuotoliniu būdu tiesiog telefone matyti visus duomenis ir taip tiesiog išjungti tuos įrenginius jam net nebūnant namuose.

Davidas tiesiog buvo šokiruotas, kai šį matuoklį prijungė prie 25-erių metų senumo amerikietiško tipo šaldytuvo su šaldikliu. „Neįtikėtina, bet vien šis prietaisas mano elektros sąskaitą padidina penktadaliu.“

Per vienerius metus Davido šaldytuvas su šaldikliu suvartoja stulbinamą kiekį elektros energijos – net 1 600 kWh. „Tai yra tiek pat, kiek mano draugo elektra maitinamas karšto vandens kubilas“, – nuostabos neslėpė Davidas.

Šiuo metu 1 kWh, remiantis Ofgem reguliatoriumi, Anglijoje kainuoja 28 angliškus centus (32,21 euro centai), tad Davido šaldytuvas jam per metus kainuoja net £448 (516 eurų).

Nuo šių metų spalio, kai elektros kainos britų namų ūkiams kone padvigubės – 1 kWh pabrangs iki 59,83 euro centų – Davido šaldytuvo suvartojamos elektros sąskaita išsipūs iki 958 eurų. Vyrus nusprendė, kad metas imtis veiksmų.

Naujas šaldytuvas Anglijoje kainuoja nuo maždaug 400 iki 2300 eurų. Viskas priklauso nuo modelio ir jo suteikiamų galimybių, bet Davidas mano, kad šiuo metu tai yra gera investicija.

Įprastai tipiškas naujas šaldytuvas per metus suvartoja apie 400 kWh elektros energijos, kas Davidui, net su stipriai pakilusiomis elektros kainomis, metams kainuos apie 240 eurų.

„Tad naujas šaldytuvas man per metus leis sutaupyti bent 720 eurų. Tad naujas šaldytuvas atsipirks jau per pirmuosius dvejus-trejus metus. Be to, tai sumažins bendra mano namų anglies pėdsaką“, – sako Davidas.

Davido patirtis toli gražu nėra išskirtinė. Vyras imasi ir kitų taupymo būdų

Tyrėjai iš Which? atskleidė, kad amerikietiški šaldytuvai-šaldikliai yra antras daugiausiai elektros vartojantis buitinis prietaisas. Pirmąją vietą užėmė kondensacinė džiovyklė.

 

Nuo spalio pakilus elektros kainoms, vidutiniškai šie įrenginiai anglams kasmet sugeneruos papildomai 300€ ir 267€ elektros išlaidų.

Which? skaičiavimai rodo, kad integruoti šaldytuvo-šaldiklio modeliai paprastai būna mažesni, todėl eksploatuoti juos yra žymiai pigiau. Per metus jų elektros sąskaita sieks apie 155€.

Davidas, gyvenantis su žmona Jane (48), dukromis Enfys (17) ir Alfie (14), ruošiasi spalio mėn. energijos kainų kilimui, ir tikisi išleisti apie 500 eurų per mėnesį vien už elektrą, o kur dar sąskaitos už dujas.

Jis imasi ir kitų priemonių, kad sumažintų energijos suvartojimą, pavyzdžiui, atnaujina dujinį katilą, kuris, jo manymu, kainuos 4 600 eurų, bet sumažins sąskaitas už dujas 20 procentų. „Galėtume atgauti pinigus per ketverius ar penkerius metus.“, – apie investicijos atsiperkamumą kalba Davidas.

Nekilnojamo turto ir finansų srityje dirbantis Davidas sako, kad dabar sunkiausias jo darbas yra supažindinti vaikus su būtinybe taupyti energiją. „Aš mokau juos, kad šviesos jungiklius galima ne tik įjungti, bet[ būtina] išjungti.“

Kur įsigyti energijos suvartojimo matuoklį?

Norintys kaip ir Davidas savo namuose sužinoti, kiek kiekvienas elektros prietaisas suvartoja elektros energijos – gali įsigyti štai tokius matuoklius.

 

Įdomu ir netgi keista, kad Lietuvos parduotuvėse jie beveik deficitas – pakilus elektros kainoms daugelyje vietų tiesiog yra išpirkti. Tačiau galite drąsiai rinktis iš šių žemiau pateikiamų modelių.

Jie yra ne tik puikių kainų, bet ir galimybių ir itin puikiai vertinami pirkėjų.

Deja, bet Europos sandėliuose tokių matuoklių šiuo metu nėra, tačiau ir iš Kinijos juos pristatys į Lietuvą ganėtinai greitai. Svarbiausia, visi MOKESČIAI SUTVARKYTI ir nieko papildomai daryti bei mokėti nereikės.

   
Rekordinė kaina!

„SINOTIMER DDS109L“

20,09€ -4,02€ 20,09€
 

 

16,07€

Imu!

iš Kinijos

20%​ nuolaida

rinkitės saugų EU Priority Line siuntimą

už 7,49€ į Lietuvą pristatys per 15-25 d.d.

 

Visus mokesčius sutvarko Banggood

 

 

   
Rekordinė kaina!

Skaitmeninis energijos matuoklis

20,54€ -5,15€ 20,54€
 

 

15,39€

Imu!

iš Kinijos

26%​ nuolaida

visi mokesčiai sutvarkyti

nemokamai į Lietuvą pristatys per 10-25 d.d.

Visus mokesčius sutvarko Cafago

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(29)
(-11)

Komentarai (7)