[Žinios trumpai] Po fiasko Charkive susvyravo Putino kėdė: nebegali susidoroti su neapykantos srautu, nukreiptu prieš Maskvą  ()

Visą savo valdymo laikotarpį Vladimiras Putinas siekė sustiprinti valdžios vertikalę, kad galėtų kontroliuoti visus procesus, tačiau iš esmės apsiskaičiavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau du dešimtmečius Kremlius nužmogina rusus, kursto juos neapykanta visoms buvusioms „broliškoms“ tautoms. Tačiau jei ilgai žiūri į tamsą, tamsa pradeda žvelgti į tave. Būtent taip nutiko Vladimirui Putinui.

Pradėdamas dar vieną karą, jis tikėjosi lengvo Ukrainos užgrobimo, kuris suteiks jam dar mažiausiai dešimt metų valdžioje ir neabejotiną lyderio autoritetą visuomenėje, kuri puoselėja karo ir pergalės fetišą. Tačiau po rezonansinių nesėkmių fronte rusai ėmė ieškoti kaltų. Ir net Rusijos Federacijos propaganda nebegali susidoroti su prieš Maskvą nukreiptu neapykantos srautu.

Vadinamasis „savanoris“ Aleksandras Žučkovskis, ilgus metus importavęs ginklus į rusų okupuotą Donbasą, po Balaklijos deokupacijos, teigė „neįvertinęs žemos vadovybės kompetencijos“. Jis teigia, kad suprato, kad pralaimėjimas čia įvyko ne dėl ukrainiečių karinio meistriškumo, o dėl rusų aplaidumo.

Jis užsiminė, kad tokios okupantų nesėkmės „virsta didžiulio gyvybių praradimu“ ir tie prarasti žmonės Rusijai yra reikalingi. Tai tiesa, kurią Rusijos Federacijos gynybos ministerija nuo „specialiosios operacijos“ pradžios kruopščiai slepia nuo visuomenės. „Išgyventi miestų ir mūsų karių praradimą tokiu skaičiumi yra negalima. Mūsų valdžia turi radikaliai pakeisti savo požiūrį į šį karą“, - sakė Žučkovskis.

 

Ir nors Žučkovskis neįvardijo konkrečių politikų, kurie kalti dėl nesėkmių fronte, rusai, sprendžiant iš komentarų internete, nori nubausti Kremliaus žmones už pralaimėjimą. Kasdien skaitant apie tai, kaip ukrainiečiai veržiasi rytuose, o rusai bėga, susidaro tikras pabaigos pradžios jausmas. Kontrpuolimas pietuose verčia rusus dislokuoti didesnes pajėgas prie Chersono, bet tuomet ukrainiečiai kita koja žengia Donbase. Ir mėnesių mėnesius okupuotais buvę miestai vėl tampa laisvi. Tuo tarpu Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, paklaustas apie Balaklijos praradimą, atsisako pateikti atsakymą ir kviečia šį klausimą adresuoti gynybos ministrui Sergejui Šoigu.

(112)
(3)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: