[Žinios trumpai] Girkinas-Strelkovas įtaria didelę išdavystę Rusijos kariuomenėje: „Kai kurias gyvenvietes atidavė be mažiausio pasipriešinimo“  (1)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad šalies gynėjai rytuose išlaisvino keletą gyvenviečių ir toliau naikina priešą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 8 d. pasirodė naujų detalių apie nuoseklų Ukrainos gynėjų veržimąsi Balaklijos-Iziumo kryptimi. Balaklija jau laisva ir tai pripažįsta ir Rusijos propagandistai. Prorusiškas karo nusikaltėlis, teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas pristatė savo analizę, kas vyksta Ukrainos rytuose. Pasak jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pagrindinėje puolimo kryptyje pasiekė operatyvinę sėkmę ir greitai užims labai svarbius logistikos mazgus.

„Jei priešas užims nurodytą kelių sankryžą (Čuhujivas-Iziumas ir Balaklija-Čystovodivka) – operatyvinėje aplinkoje bus ne tik Balaklija, bet ir visa mūsų grupuotė jos į pietus toje teritorijoje“, – įsitikinęs Girkinas.

Balaklija buvo užblokuota ir išlaisvinta. Ukrainos pajėgos aplink šį miestą dar naikina rusų pajėgų likučius, bet jau pasiektas ir Kupianskas - labai svarbus geležinkelių mazgas.

Rusų pajėgų krachą prie Balaklijos Strelkovas aiškina prasta ten tarnavusių dalinių sudėtimi. „Tiesą sakant, frontą čia laikė skysta mobilizuotųjų grandinė su keliais Rusijos gvardijos garnizonais“, – rašo Girkinas. Ir užsimena, kad labai greitas Ukrainos pajėgų judėjimas čia jam kvepia išdavyste. „O jeigu žvalgyba žinotų, kad jokių priemonių vadovybė nesiėmė, tai...“ – teigė buvęs FSB karininkas Girkinas. Jam atrodo, kad Rusijos pajėgos bėga nuo ukrainiečių be kovos.

(133)
(3)
(130)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: