Ukraina pademonstravo vietinės gamybos MLRS „Burevii“ – štai ką gali „ukrainietiškasis HIMARS“, jau patyręs „kovos krikštą“ (Video)  ()

Ukrainos MLRS kare prieš Rusijos Federaciją jau patyrė „kovos krikštą“ ir rodo daug žadančius rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugus, mobilus, patikimas ir paprastas naudoti – taip apie Ukrainoje pagamintą daugkartinę raketų paleidimo sistemą „Burevii“ sako Ukrainos kariuomenė, rodydama retus kadrus, kaip ši sistema veikia fronte. Ukrainos karinė televizija kalbino šią sistemą valdančius artileristus.

„Burevii“ – tai ukrainietiškas sovietinės „Uragan“ sistemos modernizavimas. Ir nepaisant panašios išvaizdos, sistema tapo beveik visiškai nauju ginklu.

Pasak kareivio, pravarde Omega, visi įgulos nariai yra universalūs operatoriai:

„Kiekvienas yra pakeičiamas, kiekvienas išmano savo bendražygio darbą ir atlieka darbą vietoje. Tai ateina su patirtimi“.

Šis principas leidžia maksimaliai padidinti viso dislokavimo ir ugnies galios efektyvumą. Siekiant didesnio tikslumo, sistemoje yra stabilizatoriai, kuriems susireguliuoti reikia laiko.

Tačiau kariškiai teigia, kad šį laiką kompensuoja greitas nutaikymas ir šaudymas dėl modernių skaitmeninių sistemų salone. Kai tik užduotis baigta, „Burevii“ operatyviai palieka poziciją, kol jo nepasiekė priešo ugnis.

 

Ir čia reikia atkreipti dėmesį į kitą detalę. Šis MLRS neturi automatinio perkrovimo sistemos, kaip HIMARS. Raketų perkrovimas atliekamas rankiniu būdu po vieną, o raketoms skirtas specialus krautuvas-transporto priemonė.

„Amunicija gabenama į vietą A, tada ši amunicija patenka į tašką B, kur susitinka transporto priemonė ir kovinė mašina. Ten jie persikrauna ir juda į vietą C, vadinamąją „laukimo zoną“, - vaizdo įraše pasakoja artilerijos pajėgų karys, kaip organizuojamas procesas.

 

„Burevii“ sistemos yra išsibarsčiusios fronto linijoje ir laukia kitos užduoties. Ir kai tai įvyksta, jos susirenka tam skirtoje vietoje pradėti puolimą. Jos taip pat visada keičia savo šaudymo pozicijas, nes priešas budi, bandydamas aptikti tokį vertingą taikinį kaip MLRS.

Tiek šiame, tiek ankstesniuose vaizdo įrašuose vairuotojai giria čekiškos „Tatra T815-7“ važiuoklės suteikiamą pravažumą ir valdymo paprastumą. Operatoriui net nereikia išeiti iš šarvuotos kabinos, kad nusitaikytų į taikinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()