[Žinios trumpai] Branduolinis ginklas pavojingiausias pačiai Rusijai? 5 dalykai, kas gali nutikti „ne taip“  (2)

Ukrainos žurnalistas Aleksandras Kovalenko skelbia įdomią nuomonę - branduolinio ginklo panaudojimas būtų pavojingas pačiai Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos branduoliniai ginklai yra pavojingi pačiai Rusijai, mano Kovalenko. Nuo pat invazijos pradžios jam teko ne kartą kalbėti apie Rusijos branduolinio ginklo panaudojimo tikimybę. Dabar, kai Ukrainos kariai išlaisvina vis naujas teritorijas, galima prognozuoti, kad rusai vėl dažniau kalbės apie branduolinio ginklo panaudojimą.

Ne taip seniai Vladimiras Putinas davė įsakymą išbandyti branduolinės triados pasirengimą, tačiau, kaip pastebi Kovalenko, bandymų rezultatai jo tuomet nenudžiugino. Faktas yra tas, kad Rusijos branduoliniai ginklai yra pavojingi ir pačioje Rusijoje.

Tiesa yra ta, kad kiekvienas tarpžemyninės balistinės raketos panaudojimas Rusijoje gali baigtis vos prasidėjęs - nelaimės rizika yra labai didelė visuose penkiuose etapuose. Gali įvykti štai kas:

  • gedimas šachtoje;
  • raketos sprogimas šachtoje arba netrukus po paleidimo;
  • raketos sprogimas Rusijos oro erdvėje;
  • raketos ir kritimas Rusijos teritorijoje dėl variklio su galima detonacija;
  • tikslo pasiekimas, bet be branduolinės galvutės sprogimo.

 

Kovalenko mano, kad Šiaurės Korėjoje raketos patikimesnės už rusiškas vien dėl to, kad jos naujesnės. Žiūrint į Rusijos karinę techniką, atrodo, kad branduolinį ginklą nešančios raketos sprogimas Rusijoje yra labiau tikėtinas, nei numatytų taikinių sunaikinimas.

(96)
(0)
(96)

Komentarai (2)