[Žinios trumpai] Visiška griūtis - Putinas atšaukė savo susitikimą su generolais  ()

Ukrainos pajėgoms efektyviai vaduojant okupuotas teritorijas, akivaizdu, kad Rusijos pajėgos ima byrėti. Nors skelbiama apie atsitraukimą, rusai ukrainiečiams palieka ginkluotę ir patys skelbia, kad bėga. Tuo tarpu „Moscow Times“ praneša, kad Putinas atšaukė savo susitikimą su generolais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo karo Ukrainoje pradžios du kartus vadovybę pakeitęs Vladimiras Putinas nebenori susitikti su savo generolais. Putinas atidėjo susitikimus Sočyje su Gynybos ministerijos vadovybe po to, kai Charkivo srities okupantai patyrė didžiulį pralaimėjimą.

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms per savaitę pavyko atkovoti 3000 kvadratinių kilometrų, sekmadienį pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas. Rusijos kariuomenė per kelias dienas paliko šią teritoriją, kurią su tūkstančiais aukų buvo užėmusi apie tris mėnesius. Po Balaklijos buvo paliktas Kupianskas ir Iziumas, kur buvo įsikūrusi Charkivo srities okupacinė administracija. Rusijos propagandiniams kanalams kalbant apie maldas ir atsitraukimą, Rusijos Gynybos ministerija pradėjo pasakas apie „atsitraukimą“ į Donbasą, kuris ir yra „specialiosios operacijos“ tikslas.

Panašu, kad tokie paaiškinimai nuramins išsigandusius rusus, bet netinka prezidentui Vladimirui Putinui. Jis atidėjo susitikimus su gynybos ministerijos vadovybe ir gynybos pramonės atstovais – šie susitikimai „slenka į dešinę“ Rusijos vadovo tvarkaraštyje, sakė jo sekretorius spaudai Dmitrijus Peskovas. „Vystantis specialiajai karinei operacijai, įgyjama tam tikros patirties, kurią reikia aptarti“, – sakė jis ir pridūrė, kad susitikimai būtini. Peskovas neįvardijo naujos susitikimų datos, nes jos nežino - Putinas susitikimus atšaukė, o ne atidėjo.

Rusijos kariuomenės traukimasis iš Iziumo ir Kupiansko yra „visiškas žlugimas“, sako Phillipsas O'Brienas, strateginių studijų profesorius iš Sent Andruso universiteto Škotijoje. Dėl okupantų patirto fiasko referendumai dėl okupuotų Ukrainos teritorijų aneksijos vėl buvo atidėti neribotam laikui, praneša „Meduza“, remdamasi prezidento administracijai artimais šaltiniais. Iš pradžių planuoti gegužę, vėliau nukelti į rugsėjį, vėliau nukelti į lapkritį referendumai buvo atidėti, sakė vienas iš portalo šaltinių.

 

Rusijos puolimas byra. Bet po sėkmingos kontratakos ukrainiečiai dabar turės „savų logistikos problemų: jiems reikės aprūpinti visus dalinius, dabar išsibarsčiusius po didelę teritoriją“, kurią sukūrė puolimas Charkino srityje, sako O'Brienas. „Tačiau rusams bus sunku stabilizuoti fronto liniją“.

(140)
(3)
(137)

Komentarai ()

Susijusios žymos: