[Žinios trumpai] „Tai ką daro Ukraina yra aukščiausio lygio puolimas, Rusija prarado savo karių kontrolę“  ()

Rusija prarado savo karių Rytų fronte kontrolę, sako Jigalas Levinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Rytų Ukrainos fronte vyksta žaibiškas karas, mano Izraelio gynybos pajėgų karininkas, karo stebėtojas Jigalas Levinas.

Tai, kas dabar vyksta su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis Ukrainos rytuose, vadinama valdomumo praradimu. Beje, tai yra blogiausia, kas gali nutikti rusų kariams, nes praradus kontrolę lengva prarasti ištisus dalinius ir galiausiai būti visiškai nugalėtam.

Dalies Rusijos ginkluotųjų pajėgų komunikacijos yra labai prastos. O bendravimas yra vienas svarbiausių pamatų bet kuriose pajėgose. Kartu su nesugebėjimu dirbti lanksčiai ir vadovų baime sukuriamas sprogus mišinys, vedantis į katastrofą. Rusija dabar į ją ir žygiuoja.

Levinas kviečia įsivaizduoti tokią situaciją: Ukrainos tankams įsiveržus į pirmąją priešo gynybos liniją, į operatyvinę erdvę prasibrauna lengvieji motorizuoti pėstininkai. Nėra antros ir trečios gynybos linijų. Nėra kaip apie tai pranešti pulkininkui, ir pusvalandį nervingai galvoji, kaip šią informaciją perduoti aukščiau – generolams. Baisu pranešti tokias blogas naujienas.

Ir šie pusvalandžiai, kurie iš tolo atrodo menkas laikas, proveržio realybėje prilyginami kilometrams ar net dešimčiai kilometrų, kuriuos įveikia Ukrainos visureigiai ir šarvuota technika. Kol ši informacija bus perduota viršūnėms, kol bus priimtas sprendimas (jei bus), Ukrainos kariai jau bus įveikę dešimtis kilometrų.

Tokia situacija vadams yra košmaras: kontrolės praradimas, grįžtamojo ryšio stoka, lėtas sprendimų priėmimas, bailumas prieš vyresniuosius ir lankstumo trūkumas.

 

Ar žinote, kas šiuo metu vyksta Rytuose? Blitzkrieg, sako Levinas. Gynybos linijos išplėšimas pačioje neakivaizdiškiausioje srityje ir tolesnis proveržis. Jokio delsimo, jokio susitelkimo ant pasipriešinimo kišenių, tik puolimas, tik didžiulis šlavimas.

Puolimas, teigia Levinas, yra viena iš sunkiausių operatyvinio meno rūšių. Tai, ką dabar daro Ukrainos ginkluotosios pajėgos, yra aukščiausio lygio puolimas, kuris bus įtrauktas į galingiausių pasaulio pajėgų karinius vadovėlius.

(85)
(0)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: