[Žinios trumpai] „50 km per dieną, tokio puolimo nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo!“, - visas pasaulis šoke, ką daro Ukraina, skelbiama, kokio dydžio Rusijos kariuomenė yra pasmerkta sutriuškinimui  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas ir visuomenės veikėjas Viktoras Tregubovas sako, kad Rusija aplink Charkivą turėjo nemažai karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kapitonas, žurnalistas, tinklaraštininkas, publicistas, visuomenės ir politinis veikėjas, partijos „Demokratinis kirvis“ įkūrėjas Viktoras Tregubovas sako, kad Charkivo srityje Rusija iš viso turėjo apie 12 tūkstančių karių. Tačiau puolimas, kokio nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, šią problemą išsprendė Ukrainos naudai.

„Visi tie 12 tūkstančių žmonių dabar galvoja, kaip nenumirti ir nepakliūti į Ukrainos nelaisvę. Kai kurie tikrai mirs ir kris. Ši operacija labai drąsi, labai ryški, labai graži, pažangos tempai tokie greiti, kad nustebino. Nuo Antrojo pasaulinio karo nebuvo tokio tempo žengiant į gerai įtvirtintą poziciją – 50 kilometrų per dieną“, – sakė jis.

Karininkas taip pat papasakojo, kodėl situacija yra labai liūdna visiems rusams.

„Net jei kalbėtume ne tik apie karinę, bet ir moralinę bei psichologinę pusę, dabar ne tik Rusijos kariuomenės, bet ir politikų, žiniasklaidos darbuotojų ir paprastų Rusijos piliečių nuotaika bus labai liūdna. Atsiras supratimas, kad nelaimi, nes iš tikrųjų ukrainiečiai juos stumia ne tik Charkivo, bet ir Chersono fronte, o dabar vyksta specifinis atsargus kontrpuolimas Donecko srityje. Ir tai labai netelpa į rusų mitologiją apie juos pačius“, – pažymėjo Tregubovas.

(137)
(3)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: