Tai gali baigtis tikra beprotybe: Putinas įsakė „Gazprom“, „Rosatom“ ir „Rosneft“ sukurti PMC „naujam etapui spalį“  (2)

Sėkmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomojo puolimo Ukrainos pietuose ir rytuose fone Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas netenka kantrybės ir bando griebtis bet kokio šiaudo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinui žemė slysta iš po kojų, jis ima elgtis dar chaotiškiau ir neapgalvočiau. Dabar Kremliaus savininkas visomis priemonėmis bando gelbėtis, tačiau kiekvienas jo žingsnis tik pablogina situaciją.

Žurnalistas Hristo Grozevas rašo, kad po Rusijos gynybos ministerijos pareiškimo apie Ukrainos nuostolius Rusijos įsibrovėlių traukimosi Charkivo srityje fone, kovotojų ir propagandistų visuomenėje pasirodė atviras pasipiktinimas melu. Kremliaus politikos šalininkai pradėjo skelbti Rusijai nemalonią informaciją, kurioje išduoda korumpuotus valdininkus, neprofesionalius kariškius ir išdavikus.

Tačiau užuot pripažinęs „specialiosios operacijos“ nesėkmę, Putinas nusprendė kartą ir visiems laikams „pribaigti“ savo šalį. Žurnalisto šaltinis PMC „Wagner“ pripažino, kad samdiniai buvo apgauti dėl savo atlyginimų. Nepaisant to, Putinas įsakė kiekvienai valstybinei korporacijai (garsiausiam – „Gazprom“, „Rosatom“ ir „Rosneft“ – red.) ir kiekvienam oligarchui sukurti savo PMC „naujam etapui spalį“.

 

Rusijos įstatymai draudžia tokias privačias sukarintas struktūras. Dabar kiekvienas Rusijos oligarchas turės galimybę kautis ne su Ukraina, o su konkurentais. Dėl to Rusija gali pasinerti į daug blogesnius laikus nei „pražutingus 90-uosius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(6)
(108)

Komentarai (2)