„Triuškinantis rusų pralaimėjimas bus įrašytas į pasaulio karo istoriją – tai Cezario ir Napoleono lygio pergalė“  (4)

Ukrainos kariuomenė toliau laisvina savo šalį nuo Rusijos įsibrovėlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolamieji veiksmai tęsiasi Charkivo ir Chersono regionuose. Rusų okupantai masiškai bėga arba pasiduoda ir yra paimami į nelaisvę.

Pasak aktyvisto ir politologo Vladimiro Molchanovo, šis neįtikėtinas okupantų pralaimėjimas įeis į pasaulio karo istoriją. Tai rodo „24 kanalo“ siužetas.

Anot jo, jei vertinsime, kad Kupjanską jau išlaisvino Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tai ten beliko tik geležinkelio stotis ir greta esantis Kupjansko-Uzlovojaus kaimas.

„Taip pat Iziumas, kuris dar neišvalytas, bet jau buvo apleistas įsibrovėlių, sugebėjusių pabėgti. Be to, rusai pabėgo ir iš apsupto Svjatogorsko. Apie Lymaną (miestas Ukrainos Donecko srityje) tikslių žinių nėra, rusai patys rašo, kad vyksta mūšiai, arba jie taip pat pabėgo“, – sakė V. Molchanovas.

Eksperto teigimu, Charkivo kontrpuolimo operacija bus įrašyta istorijoje taip pat, kaip ir istorinis 6 dienas trukęs Izraelio karas prieš Egiptą, kur buvo didžiulis pranašumas arba Raudonosios armijos operacija Krymo fronte.

„Nes, nepaisant to, kad rusai truputį priešinosi besiveržiantiems ukrainiečių daliniams, jie nebuvo pasiruošę, tačiau užnugaryje liko Iziumo grupuotė, kuri lenkė skaičiumi tuos, kurie atakavo“, – pažymėjo politologas.

 

Tačiau, anot jo, ši grupė Iziumo regione, palikusi sunkiąją techniką, dabar padrikai bėga, nes kažkas iš jų gali mirti arba būti sučiuptas.

„Tai yra, pralaimėjimas tikrai vertas įrašymo į pasaulio karo istoriją. O tie, kurie yra jo autoriai, planuotojai, nusipelno būti šalia Cezario, Napoleono ar kitų, įrašytų į istorijos vadovėlius“, – sakė V. Molchanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(127)
(3)
(124)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: