Rusija turi naują viltį: surado išskirtinius karius, kurie ištvers viską – bus metami į atšiauriausias karo sąlygas Ukrainoje  (2)

Rusija ieško karių papildymo tarp Tolimųjų Rytų ir Kamčiatkos gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius renka pastiprinimą savo kariams iš Tolimųjų Rytų ir Kamčiatkos, tikėdamasis, kad jie bus veiksmingesni žiemą.

Tai teigiama Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato „Telegram“ kanalo žinutėje.

„Rusijos Federacijoje paskelbta akcija, skirta rinkti lėšas žieminėms uniformoms įsigyti okupaciniam kontingentui, kuris yra Ukrainoje. Oficialus Kremlius pripažino, kad neturi pakankamai biudžeto lėšų šiems poreikiams patenkinti“, – rašoma žinutėje.

Taip pat tapo žinoma, kad kitą įsibrovėlių rotaciją daugiausia sudarys Rusijos Tolimųjų Rytų ir Kamčiatkos gyventojai.

„Jie geriau prisitaikę gyventi žemoje temperatūroje ir bus efektyvesni žiemą. Taip pat šie kariškiai nėra įpratę prie komforto ir lengvai ištvers karo sąlygas fronte“, – pažymėjo žvalgybos tarnyba.

Be to, yra informacijos, kad Kremliaus verbuotojai sugebėjo pritraukti tam tikrą šiaurinių regionų gyventojų dalį žadėdami dideles išmokas.

„Kaip sako patys „rekrūtai“: „Per visą gyvenimą neuždirbsime tiek daug“. Tačiau šis personalas turi labai žemą pasirengimo lygį ir praktiškai nieko nežino apie tikrąją karo veiksmų Ukrainoje padėtį“, – pažymėjo GUR.

 

Kaip UNIAN pranešė anksčiau, Rusija į karą siunčia daugiausia atokių regionų atstovus. Maskvos ir Sankt Peterburgo, kur iš viso gyvena daugiau nei 12 % šalies gyventojų, ataskaitose apie žuvusius rusus praktiškai nėra.

Ukrainos prezidento biuras pažymėjo, kad vidutiniškai maskviečių fronte žūsta 87,5 karto mažiau nei dagestaniečių, 275 kartus mažiau nei buriatų ir 350 kartų mažiau nei tuviečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(3)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: