Maskva netenka dar vienos sąjungininkės? Po neigiamo KSSO atsakymo į pagalbos prašymą, šalis grasina palikti organizaciją  ()

Maskvos sukurta KSSO atmetė Armėnijos karinę pagalbą konfrontacijoje su Azerbaidžanu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-14 Maskva netenka dar vienos sąjungininkės? Po neigiamo KSSO atsakymo į pagalbos prašymą, šalis grasina palikti organizaciją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos atitikmuo NATO – Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO) – vėl atsisakė suteikti Armėnijai karinę pagalbą. Tikėtina, kad atsakydama Armėnija pradės pasitraukimo procesą iš organizacijos. 

Apie tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas BRIEF, kuris, kaip manoma, siejamas su Kremliaus propagandiste Margarita Simonyan.

Armėnija dar kartą paprašė KSSO sąjungininkų pagalbos dėl karinio konflikto su Azerbaidžanu eskalavimo. Šalis sulaukė dar vieno atsisakymo.

BRIEF, remdamasis šaltiniais Armėnijoje, skelbia šalies pasitraukimo iš KSSO pradžią. Organizacija parodė savo visišką nenaudingumą ginant Jerevaną.

„Manome, kad jėgos naudojimas yra nepriimtinas“, – teigiama organizacijos atsakyme. Ji taip pat patarė Jerevanui naudoti „išimtinai politinius ir diplomatinius metodus bei susitarimus“, kad būtų išspręstas konfliktas su Baku.

Svarbu, kad KSSO atsakyme „nepamiršta pagirti“ Maskvos: „Labai vertiname Rusijos Federacijos tarpininkavimo pastangas nutraukiant ugnį“. KSSO taip pat pareiškė užuojautą per susidūrimą žuvusiųjų karių šeimoms.

 

Pažymėtina, kad šiandien Rusija nepajėgi Armėnijai suteikti jokios karinės pagalbos. Jos kariuomenė yra įstrigusi Ukrainos frontuose, kur jai labai trūksta gyvosios jėgos ir patiria didelių pralaimėjimų. Ji taip pat neturi kariuomenės, reikalingos perkėlimui į Armėniją.

Matyt, taip pat nėra noro. Tiesioginis Rusijos įsitraukimas į konfliktą labai supykdytų Azerbaidžaną ir jo sąjungininkę Turkiją. Ir tai yra paskutinis dalykas, kurio Kremliui dabar reikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(2)
(63)

Komentarai ()