[Žinios trumpai] Riaušės Rusijos armijoje: nutekėjo slaptas audio įrašas apie aršų konfliktą tarp Rusijos kareivių ir vadovybės  ()

Rusijos kariai pradeda maištauti ir pareiškia, kad patiria didelių nuostolių, neturi neperšaunamų liemenių ir dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės gretos maištauja fronte ir palieka pozicijas. Susidūrimas tarp vieno iš Rusijos dalinių ir jo vadovybės buvo nutekintas socialiniam tinklui, kuriame pareiškiamos pretenzijos paprastiems įsibrovėliams po to, kai jie savavališkai paliko frontą ir pradėjo skubotai trauktis iš savo pozicijų Bogorodichny rajone, Donecko srityje.

Rusijos karininkas tvirtina, kad jie „visus pakišo".

Ukrainiečių tinklaraštininkas iš Donbaso Necro Mancer savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter" paskelbė Rusijos karių ir jų vado pokalbio, kurio metu kilo skandalas, įrašą.

Tikėtina, kad įrašą padarė ir internete paskelbė bendradarbis Pavelas Gubarevas, išgarsėjęs dar 2014 m., kai buvo okupuotas Doneckas. Jo balsas aiškiai girdimas vaizdo įraše. Rusijos kariai pradeda maištauti ir pareiškia, kad patiria didelių nuostolių, neturi neperšaunamų liemenių ir UAV. Juos nuolat apšaudo Ukrainos kariuomenė o jie niekaip negali atsakyti.

 

Savo ruožtu rusų artilerija pataiko itin netiksliai su 100, 500 ir net 1000 metrų nuokrypiais nuo taikinio. P. Gubarevas teigia, kad Rusijos armija žlugo net mokymų etape, nes kariūnai ir karininkai karo akademijose „dūksta“, o ne išlaiko šaudymo standartų egzaminus. Tiksli įrašymo data lieka nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(0)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: