[Žinios trumpai] „Operuoti tik vadui leidus“: dėl katastrofiško karių trūkumo Rusija imasi žvėriškos taktikos  ()

RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė, siekdama išspręsti karių skaičiaus problemą, nurodė sutrumpinti sužeistųjų karių reabilitacijos laiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje masiškai atšaukiamas planuotas karinio personalo siuntimas dalyvauti plataus masto kare prieš Ukrainą. Tai pranešė Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato spaudos centras.

Agentūros teigimu, karių siuntimas į Ukrainą atšaukiamas dėl kariškių nenoro dalyvauti karo veiksmuose.

Kaip pavyzdį Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija pateikia 36-osios jungtinės ginkluotės armijos 5-osios atskiros tankų brigados, dislokuotos Buriatijos Respublikoje, kovotojus. Kariškiai masiškai rašo atsistatydinimo laiškus dėl nenoro dalyvauti plataus masto kare, o vadovybė atleidžia iš tarnybos be jokių pašalpų.

5-osios atskirosios tankų brigados, šiuo metu dalyvaujančios mūšiuose Ukrainos teritorijoje, personalas gali gauti atostogas tik dėl svarbių priežasčių – artimų giminaičių mirties.

GUR taip pat turi informacijos apie katastrofišką gyvosios jėgos trūkumą daliniuose, dalyvaujančiuose didelio masto kare. Žvalgyba teigia, kad, siekdama išspręsti šią problemą, RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė įsakė gerokai sutrumpinti sužeistų ir šoko ištiktų karių reabilitacijos laiką.

„Ligoninėse sužeistiesiems specialiai supaprastinamos diagnozės, neatliekamos anksčiau planuotos operacijos, o jiems siūloma grįžti į karą Ukrainoje. Gydytojams „patariama“ leidimą planinėms chirurginėms intervencijoms duoti tik pasibaigus gydymo kursui ir gavus karo vado leidimą“, – rašoma GUR pranešime spaudai.

 

Agentūra taip pat pažymi, kad šiuo metu RF ginkluotosios pajėgos bando sustiprinti savo grupuotę okupuotame Chersono rajone esamų rezervų sąskaita. Šiam tikslui pasiekti, Vyriausiosios žvalgybos direkcijos teigimu, nurodyta kryptimi planuojama perdislokuoti 4 „kadiroviečių“ batalionus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()