Rusai nusirengė uniformas ir bėgo tiesiog su šortais  ()

Charkivo srityje Rusijos kariuomenė pabėgo iš mūšio lauko ir slėpėsi nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rūsiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jie išmetė uniformas ir pasislėpė rūsyje“, – Rusijos armijos bėgimą iš Charkivo srities komentavo D. Komarovas.

Dieną prieš tai Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Komarovas savo „Instagram“ puslapyje paskelbė įrašą ir nuotrauką iš išlaisvintų Balaklijos ir Kupjansko, tuo pat metu kalbėdamas apie Rusijos karius. Vietos gyventojų teigimu, per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomąjį puolimą daugelis įsibrovėlių nusivilko karines uniformas ir pasislėpė rūsiuose. Kai kuriuos okupantus Ukrainos gynėjai sučiupo tiesiog mūvinčius šortais.

Rusijos Federacija ketino ilgam likti Charkivo srityje. Visuose miestuose buvo iškabintos trispalvės, propagandiniai reklaminiai stendai, į parduotuves atvežta iš „LLR“ produkcija. Ne visi okupuotų teritorijų gyventojai buvo pasirengę „priimti“ Rusijos Federaciją.

Tačiau tokių ukrainiečių laukė kankinimai. Patriotams buvo panaudota elektros srovė, lazdos ir kiti kankinimo būdai. Filtravimas vyko kasdien. D. Komarovas rašo, kad internete buvo įdomu stebėti situaciją išlaisvintuose miestuose: kai ryte buvo išlaisvinta Balaklija,  vakare Rusijos žiniasklaida skelbė, kad mieste vyksta kautynės ir jį kontroliuoja Rusijos kariuomenė. Rusija buvo sumušta ir mūšio lauke, ir informacinėje erdvėje, bandydama savo kariuomenės bėgimą iš Charkivo srities paaiškinti kaip karių pergrupavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: