Galingas smūgis Putino reputacijai: vos vienas JAV vizitas padarė tai, ko nesugebėjo Rusija su visa „taikdarių armija“  ()

Po rugsėjo 18 d. Jerevane įvykusio susitikimo su JAV Atstovų rūmų pirmininke Nancy Pelosi, Armėnijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos pirmininkas Alenas Simonyanas išreiškė padėką JAV, kurioms tarpininkaujant buvo pasiektas trapus susitarimas dėl paliaubų. Jis padėkojo JAV vyriausybei, ypač daugeliui kongresmenų, už kryptingą Azerbaidžano karinių veiksmų vertinimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-18 Galingas smūgis Putino reputacijai: vos vienas JAV vizitas padarė tai, ko nesugebėjo Rusija su visa „taikdarių armija“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Armenpress“ pranešė Armėnijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyrius.

Alenas Simonyanas pažymėjo: „Prieš kurį laiką mūsų susitikimas su JAV Atstovų rūmų pirmininke ponia Pelosi baigėsi. Aptarėme regionines problemas ir įvairius dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Šiuo sunkiausiu laikotarpiu mums be galo svarbus ponios Pelosi vizitas į Armėniją, kurios palaikymą visada jautėme pačiais sunkiausiais ir opiausiais mums klausimais.

Susitikime kalbėjome apie rugsėjo 13 d. Azerbaidžano vykdytą karinę agresiją prieš suverenią Armėnijos teritoriją. Informavau, kad Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos smarkiai bombardavo ne tik Armėnijos pasienio pozicijas, bet ir daug gyvenviečių bei civilinės infrastruktūros, dėl ko žuvo daug žmonių.

Akivaizdu, kad Azerbaidžano karinė-politinė galia naudojasi tuo, kad tarptautinės bendruomenės dėmesys yra prikaustytas prie įvykių Ukrainoje.

Esame dėkingi JAV, kurioms tarpininkaujant buvo pasiektos trapios paliaubos. Taip pat esame dėkingi JAV vyriausybei, ypač daugeliui kongresmenų, už tikslų ir kryptingą Azerbaidžano karinių operacijų įvertinimą.

Susitikime pristačiau nuolatinę pažangą stiprinant demokratines institucijas ir teisinę valstybę nuo 2018 m. Armėnijos Respublikoje įvykusios aksominės revoliucijos, taip pat žingsnius, kurių reikia imtis.

 

Palietėme Armėnijos ir Amerikos tarpparlamentinių santykių raidą ir aptarėme bendradarbiavimo šia kryptimi plėtros perspektyvas. Šiame kontekste labai vertinu Kongreso Armėnijos reikalų komiteto veiklą ir pagrindinį jo vaidmenį stiprinant dvišalius santykius.

JAV Kongresas nuolat įrodė, kad yra patikimas partneris ir svarbi platforma, kurioje abipusio supratimo ir tikros draugystės atmosferoje galima aptarti daugelį su Armėnija ir Armėnijos žmonėmis susijusių klausimų.

Taip pat aptarėme regioninius klausimus, taip pat kitus dvišalio bendradarbiavimo klausimus. Mes abipusiai pabrėžėme būtinybę nuolat plėsti bendrą darbotvarkę, nukreiptą į demokratines vertybes.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()