[Žinios trumpai] „Iki Naujųjų metų!", - karo ekspertas skelbia netikėtą karo Ukrainoje scenarijų (Video)  ()

Romanas Svitanas mano, kad Chersonas bus išvalytas nuo įsibrovėlių maždaug po dviejų mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių kariuomenė vykdo aktyvias kontrpuolimo operacijas. Prieš Naujuosius metus Ukraina gali pasiekti 1991-ųjų sienas.

Apie tai „FreeDOM" telemaratono eteryje kalbėjo karo ekspertas Romanas Svitanas.

„Per visą fronto ilgį, kuris yra daugiau nei tūkstantis kilometrų, Ukrainos kariai vykdo kontrpuolimo operacijas, taip pat ruošiasi proveržiams ir tam tikrų teritorijų išlaisvinimui. Taigi Rusijos grupės, esančios dešinėje pusėje, sunaikinimas įvyks per vieną ar pusantro mėnesio, o Chersono išvadavimas - daugiausiai per du mėnesius. Tuo pat metu gali įvykti kaskadiniai lūžiai fronte ir Zaporožės fronto griūtis. Rusijos kariuomenė neatlaikys ugnies bangos, kuri bus nukreipta į juos", – sakė ekspertas.

Kartu jis pažymėjo, kad galimas tolesnis veržimasisi Donecko fronte, o vėliau, priklausomai nuo užsibrėžtų užduočių, pasitraukimas į Melitopolį arba Mariupolį, arba į abi puses.

„Luhansko frontas taip pat labai perspektyvus. Po deokupacijos ir valymo, visiško Charkivo srities perkėlimo į Ukrainos jurisdikciją, išlaisvinti Ukrainos kariai atakuos Luhansko kryptimi. Taip pat bus kaskadinė griūtis", - paaiškino R. Svitanas.

Anot jo, priklausomai nuo pajėgų, priemonių ir paskirtų užduočių, Ukrainos ginkluotosios pajėgos iki Naujųjų metų galės pasiekti 1991-ųjų sienas.

 

Rugpjūčio 29 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo puolimą pietuose. Ukrainos kovotojai Chersono srityje prasiveržė pro pirmąją rusų gynybos liniją.

Okupantai pradėjo bėgti: 109-asis vadinamojo „DLR" pulkas pasitraukė iš savo pozicijų Chersono srityje, o juos palaikę rusų desantininkai pabėgo iš mūšio lauko.

Savo ruožtu Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinuojančio spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk sakė, kad Rusijos karinė vadovybė pietų Ukrainoje stengiasi užkirsti kelią masiniam savo karių pasidavimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: