Rusijos turistai „užkniso“ Kaukazo gyventojus: nesupratingiausiems išklijuoti gėdinantys plakatai  ()

Rusų turistais Kaukazo gyventojai buvo nepatenkinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią vasarą Rusijos turistai pirmenybę teikė Krymo paplūdimiams ir Kaukazui. Šio sezono metu ypač populiarus buvo Dagestanas.

Rusijos valdžia netgi nusprendė prie Kaspijos jūros pastatyti „Sočio analogą“, skirtą 20 000 turistų, tačiau panašu, kad tokia perspektyva buvo patenkinti ne visi. Rusai buvo atvirai įžeidinėjami, iš jų reikalaujama pagarbiai elgtis, laikantis Kaukazo tradicijų.

Rugpjūčio pabaigoje socialiniuose tinkluose paviešintas vaizdo įrašas, kuriame vyras pareikalavo, kad per daug apsinuoginusi mergina išeitų iš prekybos centro. Pagrasino, jos bendrakeleiviui „nuplėšti ausis“:

„Ar tu namie, asile? Ji su šortais! Kai ateini čia, žinai, kaip rengtis! Čia visi musulmonai! Po velnių!".

Situacijos nesuprantantiems rusams proislamiški aktyvistai Kaspijske iškabino plakatus su raginimais gerbti vietinius papročius, dėvėti padorus drabužius, dengiančius visas kūno dalis  ir būti blaiviems, rašo „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“.

Dagestanietis, MMA kovotojas Vagabas Vagabovas, taip pat kreipėsi į turistus, primindamas, kad Machačkaloje negalima vaikščioti su maudymosi kostiumėliais ar šortais: „Mes ne Balyje. Čia yra Machačkala, berniukai. Apsirenk, vaikščiok kaip priklauso, antraip uždėsime tau bent skarelę ir tradicinius ilgus marškinius iki kelių".

 

Osetijoje įsiplieskė išties rimtas konfliktas: vietos valdžia ir kelionių agentūros kviečia svečius į Dargavą, arba Mirusiųjų miestą (XIV–XVIII a. kriptų kompleksą). Vietos gyventojai reikalauja liautis tyčiotis ir neniokoti savo protėvių kapų.

„Kiek dar tęsis Dargavos epas, kai bet koks purvinas gyvūnas iš bevardžio Zažopinsko gali lipti į kriptą ir skriausti mūsų giminaičių kaulus ir pelenus? – rašo įrašo „Telegram“ kanale „Kaukazo nacionalinis frontas“ autorius. Valdžia vietos gyventojų pozicijos kol kas nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(3)
(80)

Komentarai ()