[Žinios trumpai] „Nereikia meluoti, generole!“: Strelkovas įsiutęs paskelbė, kas iš tikrųjų yra kaltas dėl gėdingo sutriuškinimo prie Charkivo  ()

Rusijos kariai pabėgo iš Charkivo srities, palikę tuos, kurie buvo priverstinai mobilizuoti Donbase, teigia garsus karo nusikaltėlis, buvęs FSB karininkas Igoris Girkinas-Strelkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl pralaimėjimo Charkivo srityje Maskva bando kaltinti apsišaukėliškas Luhansko ir Donecko respublikas ir jose mobilizuotus karius. Tačiau Rusijos reguliarioji kariuomenė buvo pirmoji, kuri iš ten pabėgo, teigia Igoris Girkinas-Strelkovas

Anot Strekovo, Charkivo srities pietuose veikė Rusijos daliniai, kuriems padėjo Donbase mobilizuoti kariai. Tačiau būtent dėl rusų judėjimo prasidėjo spūstys - Rusijos pajėgos traukėsi anksčiau nei mobilizuotieji Donbaso gyventojai.

„Pirmosiomis operacijos valandomis Balaklijos garnizonas buvo greitai apsuptas. Mačiau per televiziją į atsargą išėjusio generolo leitenanto Gorulevo, dabar Valstybės Dūmos deputato, kalbą... Jis „didvyriškai“ dėl viso šio pralaimėjimo kaltino Donecko „mobikus“. ... Turiu nepagarbiam generolui leitenantui Gurulevui tokią informaciją: mūsų 20-osios motorizuotųjų šaulių brigados kariai paliko savo pozicijas daug anksčiau nei Donecko „mobikai“. Be to, šią informaciją gavau ne iš „mobikų“, o iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų karininkų, veikiančių tame rajone. Todėl nereikia meluoti, generole!", – piktinosi Strelkovas.

 

Rusija vis dar stengiasi palaikyti sistemingo ir gudraus atsitraukimo versiją. Tačiau jei tai būtų buvęs planuotas atsitraukimas, Rusijos pajėgos nebūtų ukrainiečiams palikusios tiek daug amunicijos ir technikos.

(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: