Tai bent laimikis! Ukraina pirmą kartą perėmė naujausią Rusijos tanką T-90M (Foto)  (5)

Charkivo srityje Ukrainos karių užpulti Rusijos kariuomenės kariai skubiai paliko savo pozicijas ir numetė vertingą karinę įrangą. Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko perimti apie du šimtus vienetų priešo technikos, įskaitant tankus ir kitas šarvuotas transporto priemones.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-19 Tai bent laimikis! Ukraina pirmą kartą perėmė naujausią Rusijos tanką T-90M (Foto)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp šios ginkluotės yra ir naujausių modelių. Taigi pirmą kartą rusiškas tankas T-90M „Proryv“ pateko į Ukrainos kariuomenės rankas. Apie tai praneša „Telegram“ kanalas „Gruz 200“.

„Ukrainos pajėgos gavo trofėjinį tanką T-90M „Proryv“ Charkivo srityje“, – sakoma pranešime, kuriame taip pat pateikiamos pagrobto tanko nuotraukos.

Verta paminėti, kad trofėjinis tankas yra veikiantis.

Rusijos propaganda ne kartą gyrėsi, kad T-90M kūrėjai perėmė geriausius ankstesnių modelių pavyzdžius ir atsižvelgė į kariuomenėje sukauptą eksploatavimo patirtį. Tanke sumontuota lygiavamzdė modernizuota 125 mm 2A46M-5 patranka. Iš viso apginkluotas 40 sviedinių, o šaudymo nuotolis – nuo 3000 iki 5000 metrų. Tanke sumontuoti kombinuoti prieštankiniai šarvai ir modulinė dinaminė apsauga „Relikt“, kuri pakeitė sovietinę „Kontakt-5“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(79)
(1)
(78)

Komentarai (5)