[Žinios trumpai] Strelkovas skelbia apie visišką operatyvinį pralaimėjimą, praneša apie naują Ukrainos ginklą  ()

Buvęs FSB karininkas, karo nusikaltėlis ir tarptautinis teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas teigia, kad per šešis karo mėnesius Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė pranašumą fronte tiek kariais, tiek karine technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinės pajėgos Ukrainoje yra sunkioje padėtyje. Sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Iziume parodė, kad ukrainiečiai perėmė iniciatyvą. Ir Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos neturi jėgų jos susigrąžinti. Apie tai Igoris Girkinas papasakojo savo „Telegram“ kanale.

„Kovą dėl iniciatyvos... laimėjo Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Galima sakyti, kad laimėjo visiškai. Dabar, kol jų puolimas nebus sėkmingai atmuštas, mūsų kariuomenė neperims iniciatyvos. Ir vėl kyla klausimas, kaip tai atrodytų. Priešas pranašesnis kariais visuose fronto sektoriuose, visomis kryptimis. Daugelyje vietų jis įgijo pranašumą ... ir technologijų srityje“, – nuliūdęs sakė Strelkovas.

Jis ypač susirūpinęs dėl NATO ginklų, kuriuos naudoja ukrainiečiai. Jis pripažino, kad rusų ginklai jiems neprilygsta. Be to, Strelkovas labai nerimauja dėl HIMARS ir sako, kad Ukraina turi daug raketų. Apskritai, Girkino nuomone, raketomis Ukraina jau prilygsta Rusijos okupacinėms pajėgoms, bet veikia daug tiksliau. Tai nėra visiškai tikslu - Ukraina nuolat atakuojama sparnuotomis raketomis „Kalibr“ ir neturi jų skrydžio nuotoliui prilygstančio ginklo. JAV dvejoja dėl 300 km veikimo nuotolį turinčių raketų suteikimo Ukrainai.

 

Strelkovą labai neramina žinia apie 155 mm kalibro artilerijos sviedinių „Excalibur“ pasirodymą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Strelkovas mano, kad ypatingai tikslūs sviediniai vaidins svarbų vaidmenį ukrainiečių kontrpuolime.

(106)
(1)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: