„Kinija gali sukurti Rusijoje marionetines valstybes“: politologas paaiškino, kaip tai įmanoma  ()

Nėra jokių abejonių, kad Rusija pasmerkta žlugti. Galingi žaidėjai tarptautinėje arenoje gali užmesti akis į kai kurias jos teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma kalbame apie Kiniją, kuri gali pretenduoti į Rusijos Sibirą. Žinoma, kad ten sutelkti didžiuliai ištekliai, todėl pagunda gana didelė. Apie tai „24 kanalui” papasakojo politologas Vladimiras Fesenko.

Politologas mano, kad Rusijos teritorijoje galima sukurti marionetines valstybes. Būtent taip savo laiku šalis agresorė padarė Donecko ir Luhansko srityse. Taip pat Antrojo pasaulinio karo metu Japonija okupavo Kinijos teritoriją.

„Kažkas panašaus gali nutikti ir dabar. Tokį netiesioginio Rusijos teritorijos užgrobimo scenarijų gali įgyvendinti autoritarinės politinės sistemos ir imperinių ambicijų turinčios šalys. Pagunda užgrobti didžiulius Sibiro išteklius – ji gali būti“, – pabrėžė V. Fesenko.

 

Jis pažymėjo, kad reikės suvaldyti Rusijos žlugimo procesus, kad tai neįvyktų spontaniškai ir nesukeltų konfliktinių situacijų. „Ypač reikia tarptautinių teisinių dokumentų, jog šis procesas būtų įformintas, kad nebūtų agresyvaus kai kurių kaimyninių šalių kėsinimosi“, – pridūrė politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()