[Žinios trumpai] Kodėl komercinėje aviacijoje vis dar naudojami senamadiški magnetiniai diskeliai?  ()

Daugelis dabar naudojamų orlaivių buvo pagaminti prieš 20 metų, kai dar nebuvo debesų kompiuterijos ar modernių laikmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Paskutinis žmogus, prekiaujantis diskeliais“ - taip apie save sako amerikietis Tomas Persky, floppydisk.com įkūrėjas. Jis teigė, kad pasenusios laikmenos vis dar yra paklausios.

Šiandien diskeliai laikomi retro technologija, tačiau kai kuriems žmonėms jų vis tiek reikia. Ir ne šiaip sau. Faktas yra tas, kad kai kuriose pramonės šakose dirbantys specialistai naudoja senus įrenginius ir laikmenas. Tomas Persky juos parduoda ir perdirba. Savo knygoje „Floppy Disk Fever: The Curious Afterlives of a Flexible Medium“ jis kalba apie tai, kad diskeliai naudojami ir 2022 m.

„Pagrindiniai mano klientai yra pramonės įmonės“, – rašoma knygoje. „Dar ir šiandien, belaidžio duomenų perdavimo amžiuje, kai kurie žmonės informacijai saugoti ir perduoti naudoja diskelius. Kalbame apie įrenginius, sukurtus prieš 20, 30 ir net 40 metų ir suprojektuotus tarnauti mažiausiai 50 metų. Kai jie buvo sukurti, diskeliai buvo naujausia technologija“.

 

Autorius mano, kad 50% šiuolaikinių lėktuvų buvo sukurti prieš 20 metų. Arba ne patys orlaiviai, o juose sumontuota įvairi elektronika, yra poros dešimtmečių amžiaus. Akivaizdu, kad norint gauti informaciją iš tokių įrenginių, reikia atitinkamų laikmenų ir kompiuterių. Tomas priduria, kad panaši situacija pastebima ir medicinos srityje.

(15)
(1)
(14)

Komentarai ()