Ukraina iš rusų gavo unikalų ginklą – psichologinių operacijų šarvuotį: skelbiami vaizdai ir juokinga išvada (Foto)  ()

Rusijos kariuomenė bandė atsispirti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui naudodama šeštojo dešimtmečio technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ pasirodė nuotrauka, kurioje matyti rusiška psichologinių operacijų (PsyOps) transporto priemonė ZS-82, sumontuota ant BRDM-2 šarvuotos žvalgybos mašinos-amfibijos pagrindo. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ją paėmė kaip trofėjų kontrpuolimo Charkivo srityje 2022 m. rugsėjį metu.

Pagrindinė transporto priemonės ZS-82 paskirtis – perduoti žodinius propagandinius pranešimus ir informaciją civiliams bei kariniams daliniams rajone. Joje yra BM-85K magnetofonas. Tačiau iš tikrųjų ši „šarvuota nešvanki burna“ pasirodė neveiksminga.

Be to, Rusijos kariuomenė paliko 100 mm priešlėktuvinius pabūklus KS-19, kurie buvo gaminami 1948–1957 m.

 

 

 

Rugsėjo 7 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą paėmė 3 iš jų. Remiantis nuotraukomis internete, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai rugsėjo 13 d. nufotografavo dar 1 ar 2. Nežinia, iš kur rusai jį gavo ir ar panaudojo prieš Ukrainą.

Rusai manė, kad XX amžiaus technologijomis gali sustabdyti ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą ir pasipriešinti teritorijos išlaisvinimui. Bet jie tikrai padarė lemtingą klaidą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(3)
(41)

Komentarai ()