[Žinios trumpai] Rusija netyčia parodė, kas iš tikrųjų bombarduoja Donbasą  ()

Laikinai okupuotose Chersono srities teritorijose įsibrovėliai tęsia neteisėtus veiksmus prieš civilius gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai papasakojo karybos ekspertas Olegas Ždanovas. Jis pažymėjo, kad yra informacijos apie masinį gyventojų iškeldinimą iš privačių namų Priozernuose ir Trifonivkoje laikinai okupuotame Chersono regione. Būtent šis faktas tapo atsakymu į klausimą „kas apšaudo Donbasą“, nes į ištuštintus namus keliasi rusų kariai.

Anot jo, rusai ne kartą skleidė klaidingą informaciją, kad neva būtent Ukrainos ginkluotosios pajėgos šaudo į gyvenamuosius rajonus.

„Ne, jei būtume šaudę į gyvenamuosius rajonus, rusų kariai šiuose namuose kituose operatyviniuose rajonuose nesislėptų. Jie jėga išvaro žmones ir apsigyvena, suprasdami, kad mūsų kariuomenė nepuls į gyvenamuosius namus“, aiškino Olegas Ždanovas.

Be to, karo ekspertas teigė, kad Čongaro gyvenvietės teritorijoje okupacinių pajėgų kariai, grasindami mirtimi, verčia vietos gyventojus dalyvauti įtvirtinimų statybose.

 

„Tai yra, rusų kariai vietinius varo š priverstinius darbus. Apkasams kasti ir įtvirtinimams statyti. Tai jau vyksta Čongare. Jie (rusai) puikiai žino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų perkėlimas į Krymą yra laiko klausimas. Ir tai bus artimiausiu metu. Galbūt po kelių mėnesių“, – sakė Ždanovas.

(49)
(3)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: