Lietuvoje keliamos greitojo reagavimo pajėgos, perspėjama apie įvykius Kaliningrade  ()

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui paskelbus apie dalinę mobilizaciją šalyje, Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas svarsto, kad tai signalizuoja apie „visai prastą padėtį“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-21 Lietuvoje keliamos greitojo reagavimo pajėgos, perspėjama apie įvykius Kaliningrade  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministras vėliau pranešė, kad greitojo reagavimo pajėgose pakeltas budrumo lygis, nes Rusijoje dėl karo Ukrainoje paskelbta dalinė mobilizacija bus vykdoma ir šalia Lietuvos esančioje Kaliningrado srityje.

„Kadangi Rusijos karinė mobilizacija bus vykdoma ir Kaliningrado srityje, t.y. mūsų kaimynystėje, tai Lietuva negali vien tik stebėti. Mūsų greitojo reagavimo pajėgose pakeliamas budrumo lygis, kad užkirstų kelią bet kokioms provokacijoms iš Rusijos pusės.

Taip pat svarstome, kaip Ukrainai dar padidinti paramą ir kviečiame visus mūsų sąjungininkus šios paramos srautą dar padidinti. Rusijos agresija turi būti sustabdyta Ukrainoje. Rusijos mobilizacinė desperacija rodo, kad ji neturi kitų galimybių išsaugoti okupuotas Ukrainos teritorijas ir griebiasi paskutinio šiaudo“, – informavo A.Anušauskas.

Krašto apsaugos ministras taip pat pakomentavo V.Putino rytinį pranešimą dėl dalinės mobilizacijos paskelbimo.

„Na ką, Putino „trijų dienų pergalingas karas“ pasiekė mobilizacijos etapą. Vadinasi visai prasta padėtis. Žada, kad mobilizuojami rezervistai bus vėl apmokomi (nepainioti su „apmokami“) ir turės visas socialines garantijas kaip ir kontraktininkai, t.y. šeimoms po rusišką automobilį iš neveikiančios gamyklos, jei bus atvežti maiše.

Dalinė mobilizacija, kurią Putinas paskelbia (kas įdomu, kad taip tik „palaiko GM ir Generalinio štabo pasiūlymą“) nuo šios dienos, leis apsirūpinti nauja „patrankų mėsa“, užpildyti beveik sunaikintus dalinius ir naujomis bangomis siųsti į atakas menkai apmokytus kareivius su senais tankais.

 

Mėgins išlaikyti Ukrainos pajėgų spaudimą ir sudarys sąlygas mobilizuotiesiems išbandyti HIMARS'us savo kailiu. Atsakas iš Ukrainą remiančių šalių pusės – šiuolaikinės karinės technikos nenutrūkstantis srautas nuo genocido besiginančiai tautai“, – rašė A.Anušauskas.

Rusijos prezidentas V.Putinas trečiadienį, kreipdamasis į tautą, paskelbė apie dalinę mobilizaciją šalyje.

 

„Siekiant apsaugoti mūsų tėvynę ir vientisumą, manau, kad būtina remti dalinę mobilizaciją“, – sakė jis. „Įsakymas dėl dalinės mobilizacijos pasirašytas“, – pareiškė V.Putinas.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu teigė, kad dalinė mobilizacija bus taikoma tik „turintiems karinės patirties“. Tai sudaro apie 300 000 rezervo karių.

S.Šoigu nurodė, kad žmonės „prieš dislokavimą gaus karinį apmokymą“, ir pridūrė, kad mobilizacija neapims „žmonių, kurie tarnavo kaip šauktiniai ar studentai“.

Jis pabrėžė, kad Rusija kovoja „ne tik su Ukraina, bet ir su kolektyviniais Vakarais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(43)
(3)
(40)

Komentarai ()