Naujas Kazachstano smūgis Rusijai: iš karto kilo didžiulis skandalas, Maskva tiesiog įsiutusi - visiškai uždaryta didžiausia landa į Europą  ()

Kazachstanas apsisprendė: visiškai uždaro angą, kurią vis dar naudojosi Rusijos ir Baltarusijos siuntėjai - sulaikyti Rusijos sunkvežimiai stovi pažeidėjams skirtose aikštelėse, muitinės terminaluose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstanas uždarė spragą, kuria naudojosi Rusijos ir Baltarusijos siuntėjai. Jų sunkvežimiams buvo uždrausta įvažiuoti į Europos Sąjungą, antradienį pranešė Kazachstano pramonės ir infrastruktūros plėtros ministerija. Apie tai praneša „The Moscow Times“ „Telegram“ kanale.

Importas iš ES į Kazachstaną dažniausiai vykdomas per Rusiją ir Baltarusiją, tradiciškai daugiausia jų vykdo Rusijos krovinių pervežimo įmonės. Dėl ​​draudimo įvažiuoti į ES, Rusijos ir Baltarusijos sunkvežimiai keitė krovinius Baltarusijos pasienyje. Kazachstanas pareikalavo pateikti dokumentus iš ES, kurių Rusija negalėjo pateikti. Vasarą šis reikalavimas laikinai buvo panaikintas.

Tačiau antradienį Kazachstano ministerija pareiškė, kad ji visiškai įgyvendins reikalavimą ir įspėjo daugelio šalių, įskaitant Rusiją, valdžios institucijas.

Astanos sprendimas jau sukėlė skandalą.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad sulaikyti Rusijos sunkvežimiai stovi pažeidėjams skirtose aikštelėse, muitinės terminaluose, o kai kurie stovi tiesiai ant kelio. Iš vairuotojų paimti visi dokumentai, todėl jie niekur negali išvykti. Be to, Kazachstanas planuoja jiems skirti baudas – apie 3000 eurų už kiekvieną sulaikymo atvejį.

 

Rusijos pusė jau paskelbė pareiškimą, kuriame Rusijos įmonėms rekomenduojama susilaikyti nuo siuntų į Kazachstaną.

Ekspertai pažymi, kad šis žingsnis bus palaima Kazachstano vežėjams, tačiau suerzins Maskvą, pagrindinę Kazachstano partnerę prekybos srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(1)
(240)

Komentarai ()