[Žinios trumpai] „Mobilizacija ir „referendumai“ - didžiulė dovana Ukrainai!“: Arestovičius paaiškino, prie ko iš tikrųjų prives mobilizacija Rusijoje  ()

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius įsitikinęs, kad jei Putinas pažeis nerašytą susitarimą su Rusijos visuomene, jis tikrai praras valdžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksijus Arestovičius papasakojo apie prorusiškų separatistų ketinimus okupuotose teritorijose rengti „referendumus“ dėl prisijungimo prie Rusijos ir galimą mobilizaciją Rusijos Federacijoje. Arestovičius įsitikinęs, kad vienintelis šių veiksmų rezultatas bus revoliucijos Rusijoje priartėjimas ir Putino režimo žlugimas.

Arestovičius mano, kad mobilizacija niekaip nepagerins Rusijos pajėgų padėties Ukrainoje, nes šaliai trūksta infrastruktūros ją įgyvendinti. Rusijoje nėra pakankamai jaunesniųjų kariuomenės vadų, kurie turėtų rengti naujokus. Be to, priverstinai mobilizuoti rusai nedegs noru kovoti, o tai turės įtakos jų koviniam pajėgumui. Be to, mobilizacija sunaikins nerašytą susitarimą tarp valdžios ir Rusijos visuomenės, kuri pasiruošusi karą matyti tik per televiziją. O paslėptų karo priešininkų šaukimas į kariuomenę prives prie to, kad Rusijos prezidento nekenčiantys žmonės imsis ginklų.

Viešas prieštaravimas karui Ukrainoje Rusijoje yra praktiškai nelegalus. Taigi, tarp mobilizuotųjų tikrai būtų daug tokių, kurie nenori kariauti.

Tuo tarpu „referendumų“ rengimas sukels aštrią tarptautinės bendruomenės reakciją, kuri suteiks dar daugiau karinės pagalbos Ukrainai ir įves naujas sankcijas Rusijai, o okupuotose teritorijose sustiprės pasipriešinimas.

 

„Taip, tai eskalacija. Tai pribaigs Putiną“, įsitikinęs Arestovičius - „Ilgai galvojau: ar jie apsispręs dėl šio idiotizmo mobilizacijos/referendumų forma? Ir jie gali pateisinti geriausius mūsų lūkesčius. Tai didžiulė dovana mums visiems, sumažinanti karą mažiausiai šešiais mėnesiais ar metais“.

(113)
(0)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: