Mobilizacijos sprendimą O. Scholzas apibūdino vos dviem žodžiais ir pateikė karo prognozę  ()

Vokietijos kancleris pareiškė, kad „Rusija negali laimėti šio nusikalstamo karo“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-22 Mobilizacijos sprendimą O. Scholzas apibūdino vos dviem žodžiais ir pateikė karo prognozę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviem žodžiais O. Scholzas apibūdino sprendimą Rusijos Federacijoje mobilizuotis ir pateikė karo prognozę. Trečiadienį svarbiausia žinia pasaulyje tapo Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas paskelbti savo šalyje dalinę mobilizaciją karui su Ukraina.

Kremliaus režimo žingsnį komentuoja JAV, Europos Sąjungos šalių ir kitų valstybių vadovai. Taigi Vokietijos kancleris Olafas Scholzas mobilizaciją Rusijos Federacijoje ir Kremliaus ketinimą surengti vadinamuosius „referendumus“ Ukrainos okupuotose teritorijose pavadino „desperacijos aktu“, informuoja „Deutsche Welle“.

Pasak Vokietijos vyriausybės vadovo, savo pareiškimais ir veiksmais Rusijos prezidentas tik pablogino esamą situaciją. Iš pradžių Kremlius neįvertino Ukrainos žmonių valios. O. Scholzas prisiminė, kaip Rusija turėjo pergrupuoti savo karius ir išvesti juos iš Kyjivo bei kitų šiaurinių Ukrainos regionų teritorijos, tačiau agresoriui nepasisekė ir rytuose. Tai dar kartą parodo, kad Ukrainos kariuomenė efektyviai gina savo žemę.

 

Baigdamas Vokietijos kancleris išreiškė įsitikinimą, kad „Rusija negali laimėti šio nusikalstamo karo“. Tuo tarpu Vokietijos parlamentaras pridūrė, kad sprendimas mobilizuotis Rusijos Federacijoje rodo didelius karinius nuostolius Rusijos armijoje.

„Neviltis užvaldo V. Putiną“, – sakė FDP frakcijos atstovas Ulrichas Lechte. Savo ruožtu CDU/CSU frakcijos vicepirmininkas Johannas Wadenphulis mano, kad Rusijos prezidentas „pagaliau numetė kaukę“. Politiko teigimu, Ukraina turi visas galimybes sėkmingai apsiginti ir deokupuoti savo teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(95)
(1)
(94)

Komentarai ()