[Žinios trumpai] Netoli Rusijos Juodosios jūros laivyno bazės į krantą išplautas paslaptingas bepilotis laivas (Foto)  (2)

Neatpažintas nepilotuojamas antvandeninis laivas galbūt yra sprogmenų prikrautas savižudžių bepilotis laivas, nes pasirodė po netoliese įvykusio sprogimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia okupuotame Krymo pusiasalyje tvirtina sunaikinusi nepilotuojamą antvandeninį laivą, arba USV, netoli Sevastopolio miesto, kuriame yra Rusijos karinio jūrų laivyno Juodosios jūros laivyno būstinė.

Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos, kuriose matyti, kas galėtų būti aptariamas jūrinis dronas. Pagal požymius laivas galbūt yra sprogmenų prikrautas savižudžių bepilotis laivas.

Vieno iš vaizdų fone matomas Rusijos karinio jūrų laivyno projekto 775 „Ropucha“ klasės didelis desantinis laivas, kuris dislokuotas Sevastopolyje, o tai dar labiau patvirtina pranešimus, kad jie buvo užfiksuoti netoli miesto.

Remiantis iki šiol internete pasirodžiusiomis bepiločio laivo nuotraukomis, atrodo, kad tai yra palyginti mažas, žemo profilio ir negilios grimzlės laivas.

Atrodo, kad jame yra kelių kamerų jutiklių sistema, sumontuota ant USV korpuso vidurio. Kvadratinės formos plokščias objektas, atrodantis panašiai kaip „SpaceX“ „Starlink“ palydovinė interneto antena, matomas valties viršuje link laivagalio.

 

Apskritai, iš to, ką matome, USV gali būti sukonfigūruotas stebėjimo ir žvalgybos tipo misijoms. Yra žinoma, kad Ukrainos specialieji operatoriai, be kita ko, vykdo vandens reidus pietų Ukrainoje. Taigi šis bepiločio laivo kateris gali suteikti vertingos informacijos apie tikslinę zoną prieš misiją, suteikti papildomos situacijos suvokimo, kai ji vykdoma, ir padėti įvertinti žalą po misijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai (2)