[Žinios trumpai] Erdoganas po pokalbio su Putinu skelbia, kad įvyks teritorijų grąžinimas Ukrainai ir kas laukia Krymo  ()

Turkijos vadovas pripažino: taikos sutartyje turėtų būti numatytas visų anksčiau prarastų teritorijų grąžinimas Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 19 d., prieš prasidedant JT Generalinei Asamblėjai, Turkijos prezidentas davė išsamų interviu amerikiečių televizijai. Pagrindinė tema – karas Ukrainoje ir Putinas.

R. T. Erdoganas prisipažino, kad Uzbekistane jam pavyko pabendrauti su Putinu. Jam atrodė, kad Rusijos Federacijos vadovas jau pasiruošęs užbaigti karą Ukrainoje. Tačiau tai yra jo asmeninė nuomonė. Vienintelis šios dienos pliusas – Kyjivas ir Maskva sugebėjo susitarti dėl apsikeitimo karo belaisviais, tai geras signalas, sakė R. T. Erdoganas.

Turkijos prezidentas atsisakė atsakyti į klausimą, kas šiandien stipresnis: Ukraina ar Rusija. R. T. Erdoganas teigė, kad šiame kare pralaimėjo visi, todėl šiandien svarbu jį kuo greičiau baigti ir sėsti prie derybų stalo.

Turkijos vadovas taip pat pripažino, kad taikos sutartyje turėtų būti numatytas visų anksčiau prarastų teritorijų grąžinimas Ukrainai.

 

Į Krymo klausimą Turkijos prezidentas nieko aiškaus neatsakė. Jis tik pripažino, kad pusiasalį Ukrainai reikia grąžinti ir tai padaryti diplomatijos būdu. Pasak jo, nuo 2014 metų tarptautinė bendruomenė nieko nedarė, kad padėtų Kyjivui atgauti Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(296)
(8)
(288)

Komentarai ()