[Žinios trumpai] „Rusai greičiau užmuš, nei leis tokį dalyką su Putinu"  ()

Pasaulyje vis atviriau pradedama kalbėti apie Vladimiro Putino ir jo kariuomenės nusikaltimus Ukrainoje. Tačiau Kremliaus vadovą patraukti atsakomybėn už savo sprendimus bus sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ieškinys prieš vadinamąjį „Rusijos prezidentą" gali išprovokuoti pačių rusų pasipriešinimą. Tai „24 kanalui" sakė politikos ir ekonomikos ekspertas Valerijus Klochokas.

Ekspertas mano, kad įvyks tribunolas dėl V. Putino veiksmų artimiausiu metu mažai tikėtina. Net atsižvelgiant į naują informaciją apie žudynes Iziumo mieste.

Jis yra „netinkamos biomasės". Todėl dar sunku pasakyti, kad V. Putinas bus patrauktas į teismą. Bunkeryje, su daugybe ginkluotos kariuomenės – kol niekas jo ten nenutemps. Net pati Rusija neleis jam stoti prieš teismą. Greičiausiai jis bus nužudytas kelyje, kol jis ten atvyks, – paaiškino apžvalgininkas.

Anot jo, Ukraina pagrįstai nori V. Putinui tribunolo, atsižvelgiant į žmogiškuosius ir materialinius nuostolius dėl Rusijos agresijos.

„Žinoma, iki šio klausimo ateisime, bet kaip greitai – dabar apie tai kalbėti nereikia. Aš nemanau, kad rytoj Hagos teismas teis V. Putiną. Bent jau fiziškai jis turi būti ten pristatytas. V. Putino teismas jam nedalyvaujant neturi jokios prasmės", – pridūrė V. Klochokas.

 

Jo nuomone, pasaulis pradėjo suprasti tikrąją Kremliaus ir jo vadovo esmę.

„Jis yra pasmerktas, sakoma, jog jis žudikas – apie tai kalba visas pasaulis. Net O. Scholzas jam apie tai pasakė, o SCO viršūnių susitikime jo negerbia. Bet jam tiesiog tai nerūpi", – reziumavo analitikas.

Buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas mano, kad V. Putinas ir Rusija prieš visą pasaulį tapo nevykėliais.

 

Kartu politologas Pavelas Lisianskis pažymėjo, kad laikinai okupuotų teritorijų išvadavimas nuo Rusijos agresoriaus Ukrainai turės daug teigiamų aspektų. Visų pirma tai gali sukelti struktūrinius pokyčius Rusijoje ir prisidėti prie V. Putino režimo žlugimo.

Rusijos opozicijos lyderis Igoris Jakovenko įsitikinęs, kad per Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikimą Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas tikėjosi karinės ir ekonominės pagalbos iš Azijos šalių. Tačiau vietoj to jis ne kartą sulaukė pažeminimų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: