[Žinios trumpai] Rusijoje prasideda pragaras - štai kas vyksta Maskvoje ir Sankt Peterburge (Video)  (41)

Didžiuosiuose Rusijos miestuose neramu: sulaikyta mažiausiai 400 žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-21 [Žinios trumpai] Rusijoje prasideda pragaras - štai kas vyksta Maskvoje ir Sankt Peterburge (Video)  (41)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gyventojai surengė protestus prieš Vladimiro Putino paskelbtą dalinę mobilizaciją. Daug žmonių, įskaitant motinas, trečiadienio vakarą išėjo į gatves ne tik Maskvoje, bet ir kituose 23 šalies miestuose, įskaitant Sankt Peterburgą.

Pasak organizacijos „OVD-Info“, per šias demonstracijas sulaikyti mažiausiai 400 žmonių. Savo ruožtu AFP žurnalistai Maskvoje matė mažiausiai 50 areštų vienoje iš centrinių sostinės vietų. Antrame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge visą autobusą sulaikytų žmonių policija nuvežė nežinoma kryptimi.

„Visi bijo. Sūnaus neišleisiu, neatiduosiu“, – per demonstraciją Maskvoje protestavo jauna mama, vardu Natalija.

Sankt Peterburge, studentas Vasilijus Fiodorovas, su pacifizmo emblema ant krūtinės, paaiškino, kad dauguma gyventojų bijo: „Visi bijo. Aš už taiką ir nenoriu, kad man tektų šaudyti. Išeiti į gatves dabar labai pavojinga, kitaip žmonių būtų buvę daug daugiau“.

60 metų Aleksejus Zavarkis apgailestauja dėl neadekvačios policijos reakcijos į mitingus: „Atėjau dalyvauti, bet atrodo, kad jau visus suėmė. Nežinau, kur einame, šis režimas pasirašė sau mirties nuosprendį, naikina jaunimą“.

 

Prieš kelias valandas, kreipdamasis į tautą, Vladimiras Putinas pareiškė esąs pasirengęs panaudoti „visas priemones“ savo arsenale kovoje prieš Vakarus, kuriuos apkaltino noru „sunaikinti“ Rusiją.

„Tai ne blefas“, – patikino jis. Bijodamas paskelbti visuotinę mobilizaciją, Kremliaus šeimininkas įsakė paskelbti „dalinę“, kaip „skubią ir būtiną“ priemonę.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(5)
(150)

Komentarai (41)