[Žinios trumpai] „Dalinės mobilizacijos įsakyme“ paslėpta mįslė - kur dingo 7 punktas?  ()

Rusijos Federacijos prezidento 2022 m. rugsėjo 21 d. dekrete apie „dalinę mobilizaciją“ nėra 7 punkto. Yra 6-as, 8-as, bet 7-o nėra. Tiksliau, jis yra, bet jis neskelbiamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-21 [Žinios trumpai] „Dalinės mobilizacijos įsakyme“ paslėpta mįslė - kur dingo 7 punktas?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidento 2022 m. rugsėjo 21 d. dekreto Nr. 647 „Dėl dalinės mobilizacijos Rusijos Federacijoje paskelbimo“ tekste prie 7-o punkto rašoma „Tarnybiniam naudojimui“. Kitaip tariant, nors tas dokumentas yra viešas, 7-as punktas yra slaptas.

Paklaustas žurnalistų, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patikino, kad tas punktas yra apie mobilizuojamų asmenų skaičių. Tačiau tai jo slaptumą paverčia tik dar keistesniu. Sergejus Šoigu savo pranešime teigė, kad bus mobilizuojama iki 300 tūkstančių asmenų. Taigi, tas punktas išlieka mįslė. Tikėtina, kad ten buvo nurodytos šaukimo sąlygos (pavyzdžiui, „jei nutiks tai, bus šaukiama 300 tūkstančių, jei tai - 200 tūkstančių“), bet rezervistai turėtų būti sunerimę dėl tokio slaptumo. Ir tikriausiai yra, nes bilietai į Stambulą ir kai kuriuos kitus miestus jau yra išpirkti, o pasienyje su Suomija susidarė ilgos rusų automobilių eilės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: