[Žinios trumpai] Tai visiškas „žlugimas" - pastebėti rimti Putino pokyčiai, po kurių „ultrapatriotai" tiesiog įsiuto  ()

Rusijos kariuomenės pralaimėjimas kare su Ukraina pakirto Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pasitikėjimą, teigia Igoris Eidmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Samarkandas parodė, kad V. Putinas buvo priblokštas: karas gali baigtis pakankamai greitai.

 SCO viršūnių susitikimas Samarkande parodė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas yra prislėgtas ir nepajėgus imtis ryžtingų veiksmų. Tokią nuomonę savo „Facebook" tinklaraštyje išsakė Rusijos politinis emigrantas, opozicionierius Igoris Eidmanas.

Jis pastebėjo Rusijos lyderio „moralinio žlugimo" ženklus Samarkande. „SCO ir pasaulio žiniasklaidos vadovų akivaizdoje jis pasirodė kaip nusilpęs, palūžęs žmogus. Dabar jis jau linksmai nešūkauja apie artėjančią pergalę, o gailiai bliauna kažką apie taikos derybas, ko „blogoji" Ukraina atsisako", – pažymėjo ekspertas.

Jis atkreipė dėmesį į tai: Rusijos „urapatriotai" yra labai nepatenkinti V. Putinu, kuris nesiėmė drastiškų žingsnių užgrobti Ukrainai. Diktatorius net negali apsispręsti dėl atviros mobilizacijos. I. Eidmanas mano, kad diktatorių nuo tokių žingsnių sustabdo ne problemos, o jo paties pasitikėjimo praradimas.

„V. Putinas tiesiog supranta, kad nesugebės susidoroti su „kariaujančios tautos lyderio“, naujojo Hitlerio ar Stalino vaidmeniu... Jis manė „nemokamai" iškovoti pergalę prieš Ukrainą per kelias savaites... Nebuvo pasiruošęs rimtai kariauti. V. Putinas(...)praranda susidomėjimą bet kokia veikla, jei ji neatveda į greitą sėkmę. Kariaujančios šalies vadovas nesuderinamas su lyderio savybėmis", – sakė I. Eidmanas.

 

Jis patikslino, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis puikiai tiko kariaujančios šalies vadovo vaidmeniui. Tačiau V. Putinas jo fone atrodo mažas ir apgailėtinas. Opozicionierius įtaria, kad artimiausiu metu Rusijoje valdžią gali perimti ryžtingesnis diktatorius, pašalinęs nusilpusį dabartinį. Bandymai suvaldyti situaciją su „kadiroviečių" ar nuteistųjų „vagneritų" pagalba pasmerkti nesėkmei. Jo režimui liko nedaug, mano I. Eidmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(1)
(100)

Komentarai ()

Susijusios žymos: