[Žinios trumpai] Po Ukrainos smūgio prasidėjo panika tarp „Wagner" savanorių - naujokai masiškai atsisako vykti į frontą  ()

Amerikiečių žurnalistas teigė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Charkivo srityje labai išgąsdino daugelį Rusijos savanorių, jau pasirašiusių sutartis su PMC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privati ​​karinė kompanija „Wagner" bando užverbuoti dar 1500 žmonių Rusijoje, kad galėtų juos išsiųsti į karą Ukrainoje. Kaip rašo „Reuters", remdamasi anoniminiu JAV kariuomenės pareigūnu, savanoriai ir toliau verbuojami tarp nuteistųjų už nusikalstamas veikas.

Anot jo, PMC „Wagner" Ukrainoje patiria labai didelių nuostolių.

„Mūsų šaltiniai rodo, kad „Wagner" patiria Ukrainoje didelių nuostolių, ypač jauni ir nepatyrę kovotojai“, – sakė JAV Gynybos departamento atstovas.

Be to, amerikiečių žurnalistas Jackas Detchas socialiniame tinkle „Twitter" parašė, kad daugelis rusų savanorių atsisako kariauti Ukrainoje, nes bijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Ypač juos išgąsdino kontrpuolimas Charkivo srityje.

 

„Sėkmingas Ukrainos puolimas siekiant atkovoti didžiąją dalį Charkivo srities paskatino daug rusų savanorių pasitraukti iš kovos", – sakė jis.

Žurnalistai rašo, kad Rusija panaudojo „Wagner", kad sustiprintų savo pajėgas Ukrainos konflikte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: