„Noriu pripažinti savo kaltę“ - Rusijos politikas paskelbė neįtikėtiną pranešimą su nuoširdžiu atsiprašymu prieš Ukrainą  ()

Rusijos opozicijos politikas ir visuomenės veikėjas Dmitrijus Gudkovas savo feisbuko paskyroje paskelbė įrašą, kuriame atsiprašė ukrainiečių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Noriu pripažinti savo kaltę prieš ilgai kentėjusius Ukrainos žmones, kad aš, būdamas savo šalies pilietis, nieko negalėjau padaryti, negalėjau užkirsti kelio vykstančiai beprotybei. Prašau atleisti ir už tai, kad, matyt, nebegalėsiu nieko padaryti, kad tai sustabdyčiau“.

Gudkovas akcentavo, kad tai sako visų rusų vardu. Tų, kurie bijo keršto baimės, bet tuo pačiu jaučia didelę kaltę ukrainiečių atžvilgiu. Opozicionieriaus teigimu, tokių žmonių yra labai daug, jie rašo jam palaikymo laiškus.

Dmitrijus Gudkovas taip pat prisiminė XX amžiaus Rusijos nusikaltimus (pilietinį karą, kolektyvizaciją, didįjį terorą, du pasaulinius karus), pabrėždamas, kad šalis niekada dėl to neatgailavo ir neprisiimė savo atsakomybės už visa tai.

Politikas lakoniškai apibūdino šiandieninio Rusijos ir Ukrainos karo mastą, kuris aukų, sunaikinimų ir pabėgėlių skaičiumi, prilygsta tik Antrajam pasauliniam karui. Kartu jis pabrėžė baisią Rusijos valdžios poziciją, kuri kas nuolat teigia kad tai karas dėl taikos ir kas žudyti yra normalu.

„Ne! Tai nėra normalu", - rašė Gudkovas ir pridūrė, kad toks pasaulio vaizdas gali būti normalus tik nedidelei žmonių grupei, kuri, užgrobusi absoliučią valdžią Rusijos Federacijoje, yra visiškai atsiskyrusi nuo visuomenės ir žmonių.

 

Opozicionierius teisingai pažymėjo, kad pati galimybė iškelti baudžiamąsias bylas šiuolaikiniame pasaulyje, panašiai kaip ir jo byla, nedaro  Rusijai garbės visame pasaulyje. Ir liūdniausia, kad visa tai šalies istorijoje jau vyko, tačiau iš to nepasimokė tik Rusijos Federacijos vadovybė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(0)
(126)

Komentarai ()