Jau bėga net ir karingieji buriatai – skelbiami įspūdingi vaizdai prie sienos su Mongolija (Video)  ()

Buriatai ir Rusijos Federacijos gyventojai visomis įmanomomis priemonėmis stengiasi palikti šalį, kad nereikėtų kariauti prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buriatai nebenori mirti Ukrainoje: internete buvo parodyta eilė pasienyje su Mongolija.

Rugsėjo 21 d. buvo užfiksuotos didelės eilės prie sienos su Suomija ir Mongolija. Tai tie Rusijos Federacijos piliečiai, kurie nespėjo įsigyti trokštamo bilieto į Stambulą, Jerevaną ar Tbilisį. O naktį Kyachtoje, pasienyje su Mongolija, rikiavosi 100 automobilių eilė.

Iš esmės tai yra šaukiamojo amžiaus vyrai su šeimomis, bandantys kuo greičiau išvykti iš šalies, kol karinės registracijos ir įdarbinimo tarnyba jiems neįteikė šaukimų, informuoja „Ukraine 365“.

Vietos visuomenė rašo, kad eilės prie Rusijos ir Mongolijos sienos yra jau nuo pat ryto. Ir jei buriatai yra pasirengę nuolatinai apsigyventi Mongolijoje, tai rusai ketina išvykti į Gruziją per Mongoliją. Kremliaus spaudos tarnyba pranešė, kad jei bus daug norinčių išvykti iš šalies, įsikiš pasieniečiai ir teisėsaugos institucijos. Kol kas jie į šiuos bėgančių srautus užmerkia akis.

Po V. Putino kalbos rugsėjo 21 d. Rusijos Federacijos karinio amžiaus vyrai iš karto pirko lėktuvų bilietus į tas šalis, kurios turi bevizį režimą su Rusija – Turkiją, Armėniją, Gruziją, Kazachstaną ir kt. Tą pačią dieną prie sienos su Suomija nusidriekė didelė eilė. Būtent per šią šalį rusai nori patekti į ES.

 

Tačiau jie ne visur laukiami. Suomija jau nusprendė apriboti rusų, kurie bus įleidžiami per jų šalį, skaičių. Baltijos šalys ir Lenkija rusams uždarė savo sienas. O Latvija pasakė, jog nedarys išimties tiems, kurie bando išsisukti nuo mobilizacijos. Tuo pat metu Vokietija siūlo suteikti politinį prieglobstį pašauktiesiems ir dezertyrams iš Rusijos Federacijos. RF dalinės mobilizacijos laikotarpiu planuojama pašaukti apie 300 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(66)
(2)
(64)

Komentarai ()