[Žinios trumpai] Ukraina iš Rusijos gavo unikalią dovaną – visiškai išskirtinę mobilią žvalgybos stotį „Kredo-M1“: suranda viską, net karius  ()

Rusiška instaliacija sugeba aptikti žmogų ir nustatyti jo buvimo koordinates iki 7-8 km atstumu. Ir ji gali rasti tanką iki 16 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai gavo modernią nešiojamą žemės žvalgybos stotį „Kredo-M1“. Apie tai pranešė Operatyvinė vadovybė „Pietūs“.

„Kredo-M1“ Rusijos kariuomenė priėmė į tarnybą 2002 m. Pagrindinės į jį įtrauktos funkcijos yra automatinis žemės, paviršiaus ir oro taikinių koordinačių aptikimas ir nustatymas. Taip pat stotis turi koreguoti artilerijos ugnį bet kuriuo paros metu ir bet kokiu oru.

„Kredo-M1“ stotis gali aptikti ir sekti objektus nuo 200 metrų iki 32 km atstumu. Pažymima, kad įrenginys gali aptikti tanką iki 16 km, žmogų – 7-8 km, o artilerijos sviedinį iki 5 km. Viso komplekso svoris yra 52 kg, o jo gabenimui reikia 3 kovotojų. Neprisijungus prie maitinimo šaltinio „Kredo-M1“ gali dirbti iki vienos dienos.

Teigiama, kad „Kredo-M1“ suteikia taikinių spalvinį kodavimą, rodo skaitmeninį teritorijos žemėlapį. Rinkinį „Kredo-M1“ sudaro:

  • kontrolės skydelis
  • skaitmeninis apdorojimo blokas
  • antenos nukreipimo įtaisai
  • trikojis
  • ryšių įranga ir dvi baterijos

 

Tačiau Ukrainos vadovybė nepraneša, ką tiksliai kariškiai užėmė, visą kompleksą ar bet kurią jo dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(1)
(64)

Komentarai ()