[Žinios trumpai] Darosi tikrai pavojinga - JAV rimtai įvertino Putino branduolinius grasinimus: „Tai nepanašu į jokį ankstesnį pareiškimą"  ()

Rusijos Federacija, anot Pentagono, planuoja į kariuomenę mobilizuoti dvigubai daugiau žmonių, nei jų dalyvavo prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV rimtai įvertino Rusijos prezidento Vladimiro Putino grasinimus panaudoti branduolinį ginklą, jei iškiltų grėsmė Rusijos suverenitetui. Tai sakė Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby duodamas interviu Amerikos televizijos kanalui „ABC News".

Anot jo, dalinė mobilizacija Rusijoje, kurią Vladimiras Putinas paskelbė rugsėjo 21 d., rodo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos patiria kare prieš Ukrainą rimtų sunkumų.

J. Kirby tvirtina, kad Kremlius per įsisenėjusį konfliktą prarado dešimtis tūkstančių savo karių, o reguliariosios armijos dalinių moralė yra žema.

„V. Putinas turi problemų dėl dezertyravimo ir verčia sužeistuosius grįžti į mūšį. Taigi akivaizdu, kad jis turi problemų su darbo jėga, jis jaučiasi atsidūręs užnugario pozicijose, ypač šiaurės rytuose nuo Donbaso", - tęsė Pentagono pranešėjas ir pridūrė, kad papildoma iki 300 000 žmonių mobilizacija yra didelis skaičius.

J. Kirby priminė, kad šis skaičius yra beveik dvigubai didesnis už karių skaičių, kurį Kremlius dislokavo vasarį visapusiškai invazijai į Ukrainą.

Be to, Pentagono pranešėjas teigė, kad JAV rimtai žiūri į naujus Vladimiro Putino grasinimus panaudoti branduolinį ginklą. Šaliai, kuriai priklauso masinio naikinimo ginklai, tokie pareiškimai, pasak J. Kirby, yra neatsakinga retorika.

 

„Tai visiškai skiriasi nuo to, ką V. Putinas kalbėjo pastaruosius septynis mėnesius, ir mes į tai žiūrime rimtai. Stebime jų strateginę poziciją, kiek įmanoma, kad, prireikus, pakeistume savo poziciją", - interviu „ABC News“ tęsė J. Kirby. Jis grasino V. Putinui rimtomis pasekmėmis, jei jis nuspręstų panaudoti visapusiškame kare branduolinį ginklą.

Pentagono atstovas spaudai pažadėjo, kad JAV ir toliau teiks finansinę ir karinę pagalbą Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: