Skelbiama neįtikėtina informacija: generalinio štabo generolai prašo Putino sustabdyti „specialiąją operaciją“, mobilizaciją pavadino lemtinga klaida  ()

Grupė RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo generolų prašo diktatoriaus Vladimiro Putino nutraukti karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF ginkluotųjų pajėgų generaliniame štabe yra „sumaištis ir svyravimas“. Grupė generolų pareikalavo iš Rusijos Federacijos diktatoriaus Vladimiro Putino nedelsiant nutraukti „specialiąją operaciją“.

Šiais duomenimis pasidalijo Rusijos anoniminis „Telegram“ kanalas „General SVR“.

Būtent šis šaltinis paskelbė apie mobilizacijos Rusijos Federacijoje pradžią likus kelioms dienoms iki oficialaus paskelbimo.

„Daugiau nei dešimt žmonių, atstovaujančių Generaliniam štabui, parašė kreipimąsi į Putiną, kuriame pareiškė, kad nesugebama įvykdyti prezidento iškeltų SVO (specialiosios karinės operacijos – red.) tikslų ir uždavinių“, – sakė šaltinis.

Jis tikina, kad kaip argumentus generolai įvardijo Rusijos nepakankamą ginkluotę ir karių motyvaciją. Rusijos Federacijos kariuomenė, kaip minėta, visiškai nesuvokia karo uždavinių ir priežasčių.

„Telegram“ kanalas tikina, kad laiške paskelbimas apie dalinę mobilizaciją Rusijos Federacijoje buvo įvardijamas kaip „lemtinga klaida“, nes šis žingsnis nepadės pakreipti karo bangos, o tik atneš didžiulių aukų tarp rusų.

„Autoriai prašo Putino „parodyti išmintį“ ir išspręsti problemas... prie derybų stalo“, – pranešė Rusijos šaltinis. Anot jo, V. Putinas į laišką kol kas nereagavo.

 

„General SVR“ nurodė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas priešinasi karui su Ukraina. Tačiau didžioji dalis bijo atvirai apie tai kalbėti ir „niūriai vykdo“ diktatoriaus valią. Jie suvokia, kad mobilizacija nepadės pasukti karo bangos, kur pagrindiniu smuiku jau groja šiuolaikiniai Vakarų ginklai.

Svarbu pažymėti, kad šiuo metu išsakyta informacija nėra patvirtinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(3)
(137)

Komentarai ()