[Žinios trumpai] Putinas ėmėsi „galvų kapojimo“: Šoigu pavaduotoju tapo liūdnai pagarsėjęs „Mariupolio skerdikas“ Mizincevas – kas apie jį žinoma?  ()

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, Rusijos gynybos viceministras Dmitrijus Bulgakovas buvo nušalintas nuo pareigų ir perkeltas į „kitas pareigas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietoj jo paskirtas generolas pulkininkas Michailas Mizincevas, Kijevo pareigūnų pramintas „Mariupolio skerdiku“ dėl vaidmens gegužę užimant Ukrainos miestą.

Tai paskelbė Rusijos gynybos ministerija pareiškime, kuriuo pasidalino socialinės žiniasklaidos platforma „Telegram“.

Jame rašoma: „Generolas pulkininkas Michailas Mizincevas paskirtas į Rusijos Federacijos gynybos ministro pavaduotojo postą, atsakingą už Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų logistiką“.

Įraše nenurodyta, į kokį vaidmenį buvo perkeltas Bulgakovas.

Mizincevas anksčiau vadovavo Gynybos valdymo centrui, kuris yra atsakingas už Rusijos ginkluotųjų pajėgų priežiūrą.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą jis vadovavo Rusijos pajėgoms per Mariupolio apgultį, kuri truko beveik tris mėnesius nuo 2022 m. vasario iki gegužės.

Mariupolio meras Vadymas Boičenka teigė, kad jo mieste per apgultį žuvo 20 000 civilių, tačiau tai nebuvo patvirtinta nepriklausomai.

Mizincevas anksčiau tarnavo Sirijoje Putinui remiant Basharą al Assadą. Įtariama, kad jis dalyvavo organizuojant oro antskrydžius sukilėlių kontroliuojamame Alepo mieste, kuris buvo beveik sunaikintas.

Pasak Ukraianos vidaus reikalų ministro Antono Geraščenkos, Mizincevas žinomas kaip Putino „numylėtinis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()