Baltarusija skelbia neįtikėtiną pareiškimą: „atsisakome savo teritorijoje steigti Rusijos karines bazes!“  ()

Į klausimą, ar Baltarusija dislokuos savo teritorijoje branduolinius ginklus, galinčius kelti grėsmę Ukrainai, Makejus neatsakė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialusis Minskas neigia galimybę dislokuoti Rusijos karines bazes Baltarusijos Respublikos teritorijoje, tačiau tuo pačiu vengia tiesioginio atsakymo į klausimą dėl branduolinio ginklo dislokavimo šalyje. Apie tai interviu Rusijos naujienų agentūrai „Novosti“ kalbėjo Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus.

Anot jo, Rusijos kariai gali dislokuoti karines bazes Smolensko srities (RF) teritorijoje ir nenaudoti tam kitos valstybės (Baltarusijos) teritorijos. Makejus įsitikinęs, kad taktinės naudos požiūriu ši galimybė Rusijos Federacijai yra daug patogesnė.

Tuo pačiu Makėjus neatsakė į klausimą, ar Baltarusija dislokuos savo teritorijoje branduolinius ginklus, galinčius kelti grėsmę Ukrainai.

Baltarusijos Respublikos diplomatas, atsakydamas į šį žurnalisto klausimą, priminė, kad Baltarusijos Respublika turi įsipareigojimų Rusijos Federacijai kaip valstybei partnerei. Makejus pabrėžė, kad Minskas ir Maskva turi bendrą karių grupę, kurią abi šalys panaudos, kaip „apsaugą“ nuo nedraugiškų Vakarų šalių, įskaitant ir branduolinių ginklų panaudojimo galimybę.

 

Diplomatas patvirtino, kad abiejų šalių vadovybė ir atitinkamų ministerijų atstovai jau aptarė klausimus, liečiančius bendrą gynybą ir branduolinius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(40)
(-26)

Komentarai ()